Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Overheid India bijna klaar met wettelijk kader voor cryptovaluta

Bram de Vries
Bram de Vries

Recent kreeg de overheid van India 4 weken de tijd om met cryptoregels voor de dag te komen. Wat blijkt: het wettelijk kader is bijna klaar. Komt er dan eindelijk een einde aan de soap?

Regelgeving

“Bijna klaar”

Pasgeleden werd bekend dat de Hoge Raad van India de overheid nog uiterlijk 4 weken geeft om cryptoregels te formuleren. Laat de overheid niets van zich horen, neemt de Hoge Raad zelf een beslissing in de zaak die nu bij de rechtbank ligt.

Jaideep Reddy, advocaat van de Internet and Mobile Association of India (IAMAI), vertelt over de meest recente zitting bij de rechtbank:

“Het startte met representanten van de overheid van India. Zij gaven aan dat het comité [dat verantwoordelijk is voor de regelgeving] bijna klaar is en dat de hoorzitting daarna door zou moeten gaan.”

Op basis daarvan heeft de rechtbank besloten om de overheid 4 weken extra te geven. Dat zou dan “wel de laatste kans zijn”.

In gevecht met de centrale bank

Ook de aanklagers kwamen aan het woord. Zij stellen dat “de zaak draait om de beslissing van de RBI [de centrale bank van India] en dat het los van de uitkomst van het overheidscomité behandeld zou moeten worden. Iedere dag dat er geen beslissing genomen wordt, verliezen er mensen hun baan.”

Toch koos de rechtbank ervoor om de overheid nog eens 4 weken te geven en op de uitkomst daarvan te wachten. En dat is misschien maar beter ook. De huidige wetgeving in India laat geen ruimte toe voor de handel in cryptovaluta.

Bram de Vries

Bram de Vries

Schrijft al jaren, maar nog relatief kort over de cryptowereld. Nieuwsgierig naar de nieuwe economie, en krijgt bij LekkerCryptisch de mogelijkheid daar actief in te groeien. Kijkt uit naar de komende 3 spannende jaren.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.