Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Tether (USDT) komt naar TRON's blockchain in tweede kwartaal 2019

Bram de Vries
Bram de Vries

TRON en Tether vertellen in een gezamenlijk persbericht dat USDT ook op TRON's blockchain uitgegeven gaat worden. Als TRC-20-token moet het ‘t ecosysteem van TRON een flinke boost geven. Wat zijn de plannen?

Markt

Liquiditeit

Op maandagochtend werd het nieuws gemeld op Tether's Twitter-account:

Later op de dag verscheen ook een officieel persbericht, waarin TRON en Tether gezamenlijk vertellen over de samenwerking. “Onze samenwerking met Tether biedt onze gebruikers ongelofelijk veel stabiliteit en vertrouwen”, aldus Justin Sun, oprichter van TRON. Volgens Jean-Louis van der Velde, CEO van Tether, “onderstreept deze samenwerking dat Tether op de behoeften van de community rondom digital assets inspeelt”.

Volgens het persbericht “maakt het toevoegen van Tether aan TRON's blockchain het mogelijk om het bestaande ecosysteem van dapps flink te verbeteren”. Het moet het voor “verhoogde liquiditeit op decentrale exchanges zorgen”, en de “toegankelijkheid verbeteren voor institutionele beleggers”.

Voor- en tegenstanders

De reacties op de berichtgeving zijn zeer divers. TRON kent felle voor- én tegenstanders.

Voorstanders zien het als belangrijke stap voor de in gebruikname van ‘hun’ blockchain. Dat een gevestigde partij als Tether zich verbindt aan TRON geeft een stuk waardering, en daarnaast wordt flink gespeculeerd op wat de aankondiging zal doen met de prijs van TRON's eigen munt, TRX.

Tegenstanders drijven de spot met TRON, en zien een kans om nog eens te benadrukken dat Tether verre van onbesproken is. Een woordvoerder van TRON reageert met een verwijzing naar een recente Bloomberg-publicatie: de “reserves van Tether lijken in orde te zijn”.

Bram de Vries

Bram de Vries

Schrijft al jaren, maar nog relatief kort over de cryptowereld. Nieuwsgierig naar de nieuwe economie, en krijgt bij LekkerCryptisch de mogelijkheid daar actief in te groeien. Kijkt uit naar de komende 3 spannende jaren.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.