Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Schadebeperking of echte koerswijziging?

Coinbase reageert: ex-medewerkers Hacking Team verlaten Coinbase

Bram de Vries
Bram de Vries

Brian Armstrong van Coinbase heeft eindelijk gereageerd op de opschudding rondom zijn exchange. Hij stelt dat “mensen die werkzaam waren voor Hacking Team Coinbase gaan verlaten”. Is het voldoende om vertrouwen te herstellen?

Exchange Coinbase

Hacking Team

De hashtag #DeleteCoinbase is geïntroduceerd toen bekend werd dat de belangrijkste medewerkers van het overgenomen bedrijf Neutrino werkten voor Hacking Team.

Hacking Team leverde spyware en malware aan foute regimes. Daarmee werkte het censuur in de hand, en wordt het gekoppeld aan de opsluiting van journalisten en mensenrechtenactivisten.

Het heeft geleid tot een relatief grote groep mensen die afstand neemt van Coinbase. Later kwam daar nog een ‘schandaal’ overheen: leveranciers van Coinbase bleken klantgegevens te verkopen aan derde partijen.

Ex-medewerkers Hacking Team “verlaten” Coinbase

Dinsdag reageert de CEO van Coinbase, Brian Armstrong, zelf op de opschudding rondom zijn exchange. Hij vertelt nog eens over de missie van Coinbase, en de reden waarom Neutrino is overgenomen. Om vervolgens tot de kern van het bericht te komen:

“We hebben deze week de tijd genomen om verder de geschiedenis [van Neutrino] in te duiken. We zijn samen tot een overeenkomst gekomen: zij die voorheen bij Hacking Team werkten, verlaten Coinbase.”

Zijn letterlijke woorden zijn “will transition out of Coinbase”. Of dat direct ontslag inhoudt, of een periode waarin de medewerkers (één voor één) het bedrijf verlaten is onbekend. Ook de optie dat diezelfde mensen later als zelfstandige worden ingehuurd is niet uitgesloten.

Opvallend is ook dat Coinbase kennelijk niet heeft gekeken naar de geschiedenis van het bedrijf dat aangekocht is, of heeft bewust de indruk willen achterlaten dat niet gedaan te hebben. In beide gevallen is het discutabel te noemen.

Bram de Vries

Bram de Vries

Schrijft al jaren, maar nog relatief kort over de cryptowereld. Nieuwsgierig naar de nieuwe economie, en krijgt bij LekkerCryptisch de mogelijkheid daar actief in te groeien. Kijkt uit naar de komende 3 spannende jaren.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.