Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Belangrijker dan Bakkt en een ETF?

Betalingsverwerker Square gaat Bitcoin's Lightning Network ondersteunen

Peter Slagter
Peter Slagter

Volgens betalingsbedrijf Square is het niet de vraag óf, maar wanneer Bitcoin's Lightning Network wordt geïmplementeerd als betaalmethode. Voor de beeldvorming: per kwartaal verwerkt Square $20 miljard. Groter dan Bakkt en een ETF bij elkaar?

Adoptie Bitcoin

Veel (nieuws)berichten in de cryptowereld zijn gericht op de speculatieve kant van de markt. Kleine of grote investeerders, exchanges, indices, koersen. Veel minder vaak gaat het over echte adoptie: eindgebruikers die cryptovaluta gebruiken om te betalen.

Square Inc.

Square is een fintech-startup die meerdere zogeheten point-of-sale producten verkoopt. Het bedrijf heeft een eigen peer-to-peer betalingsplatform waarin de zogeheten Cash App centraal staat. Daarmee gaat het de directe concurrentie aan met PayPal en grote banken zoals JP Morgan.

Ondanks dat het een relatief nieuwe speler is op de financiële markt, is het verre van een kleine jongen. De verwachting is dat Square in kwartaal 4 een kleine miljard aan omzet draait. Ingeschat wordt dat het betalingsvolume van het vierde kwartaal uit komt op een kleine $23 miljard. Een stijging van 29% ten opzichte van het kwartaal ervoor.

Volgens de website van Square gebruiken meer dan 2 miljoen bedrijven Square om betaald te worden. Zou Bitcoin's Lightning Network door Square geïmplementeerd worden als betaalmethode, geeft dat een enorme exposure aan gebruikers.

“Niet of, maar wanneer”

Volgens Jack Dorsey, de CEO van Square, is het niet de vraag óf maar wanneer Bitcoin's Lightning Network wordt geïmplementeerd als betaalmethode. Hij deed die uitspraak in de podcast van Stephan Livera.

“Het is ons doel om onze klanten de best mogelijke dienstverlening te bieden. Square ziet Bitcoin als valuta, niet enkel als speculatief asset.”

Volgens sommigen zou een dergelijke ontwikkeling groter zijn dan de komst van Bakkt en een Bitcoin ETF bij elkaar:

Dat geluid lijkt in andere delen van de industrie te resoneren. Jeremy Welch, CEO van Casa, stelt dat Square een “zeer respectabel bedrijf is”, met “goede technologie”. De adoptie van Bitcoin's LN zou volgens Welch “zeer belangrijk zijn, niet alleen in termen van adoptie, ook in termen van de reputatie ervan binnen Silicon Valley”.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.