Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Oorsprong van Carrefour's melk nu ook op blockchain te vinden

Bram de Vries
Bram de Vries

Vorig jaar was Carrefour het eerste bedrijf dat blockchaintechnologie in gebruik nam om de oorsprong van voedselwaren inzichtelijk te maken. Naast de supply chain van kip en tomaten is nu ook die van melk eenvoudig in te zien. Een update.

Adoptie

Inzicht voor de klant

De blockchaindienst van Carrefour is uitgebreid met data over melk uit Carrefour's Quality Line (CQL). Klanten kunnen met gebruik van hun smartphone het gehele productieproces ervan inzien.

De reden dat voor dit product is gekozen, is omdat het om melk gaat waarvan geclaimed wordt dat het volgens strikte richtlijnen geproduceerd wordt. Zo mogen de koeien enkel GGO-vrij voedsel nuttigen, en mag de melk enkel van boerderijen komen waarvan de omvang beperkt is.

Klanten kunnen zien waar de melk geproduceerd is, wanneer de melk in het pak is geschonken, en wanneer het in het schap is geplaatst. Zelfs de GPS-coördinaten van de boerderij zijn in te zien.

Traceerbaarheid

De traceerbaarheid van voedselwaren lijkt een belangrijk aspect te worden van Carrefour's business. Vorig jaar maakte de supermarktketen bekend deel te nemen aan IBM's Food Trust-netwerk. Daar zijn meer bedrijven onderdeel van, zoals Unilever, Walmert, en Nestlé.

Carrefour is niet de enige supermarktketen die op deze manier met voedselkwaliteit bezig is. Auchan gebruikt TE-FOOD voor het bijhouden van gegevens over hun producten. Ook de Albert Heijn begeeft zich op dit terrein.

Bram de Vries

Bram de Vries

Schrijft al jaren, maar nog relatief kort over de cryptowereld. Nieuwsgierig naar de nieuwe economie, en krijgt bij LekkerCryptisch de mogelijkheid daar actief in te groeien. Kijkt uit naar de komende 3 spannende jaren.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.