Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Incubator Yes!Delft opent blockchain-broedplaats in Den Haag

Peter Slagter
Peter Slagter

Yes!Delft helpt fintech-startups met starten en groeien. De incubator heeft in samenwerking met gemeente Den Haag een nieuwe vestiging geopend gericht op blockchaintechnologie en kunstmatige intelligentie. De start van een levendig ecosysteem?

Bedrijfsleven

Afgelopen dinsdag opende Yes!Delft officieel de deuren, volgens het nieuwsportaal van de TU Delft. De nieuwe dependance is gevestigd in het HeadQuarter-gebouw aan de Wilhelmina van Pruisenweg.

Vorig jaar werd de komst van Yes!Delft besproken in de gemeenteraad van Den Haag. Daaruit blijkt dat het doel van de komst naar Den Haag is om de broedplaats “financieel minder afhankelijk te maken van bijdragen van de gemeente Delft, TU Delft, en TNO”.

Levendig en innovatief ecosysteem

Het ontbreekt niet aan goede voornemens. Volgens Ras Lalmy, directeur van het nieuwe kantoor van Yes!Delft is “Den Haag de perfecte locatie, dichtbij relevante organisaties, zoals overheid, bedrijfsleven, en kennisinstellingen”. Samen met deze partijen moet een “levendig en sterk innovatief ecosysteem gecreëerd worden”.

Niemand minder dan Constantijn van Oranje heeft Yes!Delft in Den Haag geopend. Volgens hem is Den Haag “super goed gepositioneerd” op het gebied van ‘SecurTech’ en ‘GovTech’.

De Haagse startup Envision, maker van een app voor blinden en slechtzienden, heeft vorige maand al intrek genomen in het pand. Tijdens de opening werd bekendgemaakt dat Envision een investering heeft gekregen van 250.000 euro. Dat bedrag komt uit het technologiefonds 4impact en moet de groei van Envision stimuleren.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.