Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Vraag naar blockchain developers met 517% gegroeid

De redactie
De redactie

Recent heeft Hired․com een rapport uitgebracht over de markt van softwareontwikkelaars anno 2019. Daaruit blijkt dat de vraag naar blockchainontwikkelaars in de afgelopen 12 maanden met 517% is toegenomen. In bear markets wordt gebouwd?

Markt

Wat toegenomen vraag betreft wordt de top 3 gevormd door ontwikkelaars gericht op blockchain (517%), veiligheid (132%), en embedded software (76%).

Er wordt ook een boekje open gedaan over de salarissen van de techneuten. Blockchainontwikkelaars staan nagenoeg overal in de top 3. In Parijs verdienen ze gemiddeld $67.000 per jaar, in Londen $89.000 per jaar, en in San Fransisco een ruime $155.000.

Met andere woorden: een bedrijf kan 2,5e blockchainontwikkelaar aannemen in Parijs voor de prijs van 1 in San Fransisco. Omdat het om gemiddelden gaat, is het mogelijk dat de cijfers op sommige locaties in meer of mindere mate gericht zijn op seniors.

In het kader van programmeertalen blijkt dat naar mensen die in Go kunnen programmeren het meeste vraag is. Go is de programmeertaal die wordt gebruikt in Hyperledger Fabric. R3's Corda gebruikt Kotlin als taal — die staat op nummer 5.

Blockchain is overigens niet het meest populaire vakgebied onder de ontwikkelaars zelf. Hoewel het op nummer 3 staat, blijkt machine learning vele malen aantrekkelijker te zijn. Misschien heeft het te maken met de motivatie van de meeste techneuten: “gewoon gave dingen bouwen”.

De redactie

De redactie

De gehele redactie van LekkerCryptisch, met Peter Slagter als hoofdredacteur. Wordt gebruikt als auteur voor artikelen als het een inspanning betreft van de redactie als geheel. Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan Peter.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.