Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Binance 8 uur gesloten vanwege gepland onderhoud, toegenomen volatiliteit verwacht?

Peter Slagter
Peter Slagter

Vannacht vanaf 3 uur sluit Binance voor 8 uur de deuren in verband met een “geplande systeemupgrade”. Wordt er toegenomen volatiliteit verwacht?

Exchange Binance

Gepland onderhoud

Binance kondigde de “ingeplande systeemupgrade” op zondag aan. Het toepassen van de verbeteringen (of bugfixes) gaat ongeveer 8 uur duren. Om 3 uur vannacht (12-03-2019 03:00) start het onderhoud.

In die periode gaat de hele exchange op non-actief. Dat betekent dus dat je geen geld kunt storten of opnemen. Ook worden alle orders gepauseerd. Een storting die voordat het onderhoud start nog niet is binnengekomen, wordt na de onderhoudsperiode alsnog automatisch verwerkt.

Het kan zijn dat Binance het onderhoud heeft onder- of overschat. Als je het op de minuut af wil weten, kan je het best het Twitter-account van Binance volgen.

Toegenomen volatiliteit?

Ondanks dat het een routineklus is, leidt het nieuws tot toegenomen ‘spanning’ in de markt. Het is weleens gebeurd dat de marktprijs van cryptovaluta flink op (of neer) sprongen op het moment dat een belangrijke Exchange onbereikbaar was. Dat gegeven zorgt voor gespannen verwachtingen: gaat dat opnieuw gebeuren?

De afgelopen 24 uur boekte Binance een volume van boven de miljard dollar. Als Binance sluit, valt een aanzienlijke hoeveelheid handelsvolume weg. Hoe lager het handelsvolume is, hoe groter de invloed is van (individuele) orders op de marktprijs. Dat is de reden dat sommige handelaars huiverig zijn.

Mocht je het zekere voor het onzekere willen nemen, kan je je voorbereiden op het onderhoud door je orders te sluiten, en eventueel je heil te zoeken in een stabiele munt. En als je niet weet wat je in die 8 uur moet doen, neem dan eens een kijkje in de kennisbank.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.