Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Deutsche Börse en Swisscom lanceren dit jaar een nieuw “ecosysteem voor digitale assets”

Deutsche Börse en Swisscom lanceren dit jaar een nieuw “ecosysteem voor digitale assets”
0%
Peter Slagter
Peter Slagter

De eigenaar van de belangrijkste Duitse aandelenbeurs, Deutsche Börse, komt dit jaar met een eigen “ecosysteem voor digitale assets”. Samen met Swisscom en IT-provider Sygnum wordt eraan gewerkt. Dit zijn de plannen.

Adoptie

“Ecosysteem”

De nieuwe exchange wordt in gevestigd in Zwitserland. In de aankondiging wordt de potentie van het digitaliseren van assets uitgelicht. Het gaat “financiële markten hervormen”.

Op basis van die overtuiging wordt aan een volledig ecosysteem gewerkt. Dat omvat een blockchainplatform voor de handel in digitale assets, de opslag ervan, en voor de verbinding met diensten van traditionele banken.

Nieuwe investeringen

Met bovenstaande bouwstenen in het achterhoofd, investeert Deutsche Börse in twee dochterondernemingen van Swisscom. Swisscom is de grootste telecomprovider van Zwitserland. Dochteronderneming Custodigit biedt een oplossing voor de opslag van digitale assets. De dochter daura AG is gericht op de registratie van Zwitserse securities en maakt het mogelijk voor bedrijven om toegang te krijgen tot kapitaalmarkten.

Deutsche Börse investeert geld in Custodigit, en koopt een deel van daura op samen met IT-leverancier Sygnum. Op die manier wordt daura een samenwerking van drie bedrijven. Jens Hachmeister, directeur bij Deutsche Börse:

“Deze samenwerking maakt het mogelijk om een uitgebreid en leidend ecosysteem neer te zetten voor digitale assets. De drie bedrijven [Deutsche Börse, Sygnum, en Swisscom] vullen elkaars infrastructuur en expertise aan.”

Dit is (schematisch) hoe het ecosysteem eruit komt te zien (PDF):

Deutsche Börse

Deutsche Börse is een Duits bedrijf. De onderneming is eigenaar van de belangrijkste Duitse aandelenbeurs de Frankfurter Wertpapierbörse. Daarnaast heeft het in samenwerking met de Zwitserse beurs SIX de derivatenbeurs Eurex opgericht. In 2001 ging de Deutsche Börse naar de beurs. In 2015 had het bedrijf een marktkapitalisatie van zo’n 15 miljard euro.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.