Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Gaat blockchain de Amerikaanse overheid veranderen?

Peter Slagter
Peter Slagter

De republikein Kevin McCarthy, leider binnen het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, stelt voor om te onderzoeken of blockchain de Amerikaanse overheid efficiënter en transparanter kan maken. Waar denkt hij aan?

Adoptie

De Amerikaanse overheid heeft een comité die zich volledig stort op het “moderniseren van het congres”. McCarthy mocht er ook een zegje doen. Hij geeft aan dat blockchaintechnologie “de veiligheid van de financiële industrie drastisch verandert”, en dat het ook kan helpen om “onze eigen processen” te transformeren.

“Waarom zouden we wachten? En waarom zouden we blockchain niet op onszelf toepassen?", vraagt McCarthy. “Technologie verandert ons leven, laten we ervoor zorgen dat het Congres daarop aansluit. Deze plek effectiever, efficiënter, en bovenal transparanter maken.”

Om zijn pleidooi kracht bij te zetten, blikt McCarthy terug en noemt een aantal voorbeelden waarbij het omarmen van innovatieve technologie via het vormen van nieuwe wetgeving de overheid heeft geholpen. Zoals de TALENT-wet, en een wet voor de ingebruikname van technologie gericht op risicoanalyse.

McCarthy: “Wat ik wil bereiken is dat mensen ons als instituut kunnen vertrouwen. Door moderne technologie in te zetten om ons klantvriendelijker te maken, en waarmee tegelijkertijd de drempel lager wordt om ons verantwoordelijk te houden.”

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.