Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Aandelenbeurs Thailand lanceert platform voor digitale assets in 2020

Bram de Vries
Bram de Vries

De komende 3 jaar richt Thailand's aandelenbeurs (SET) zich op het digitaliseren van kapitaalmarkten. Onderdeel daarvan is de lancering van een eigen platform voor digitale assets. In 2020 moet het platform gelanceerd worden.

Exchange

De Stock Exchange of Thailand legde de plannen afgelopen woensdag op tafel middels een persbericht. SET-president Pakorn Peetathawatchai: “Ons eigen platform introduceert nieuwe investeringskansen en zal kapitaalmarkten toegankelijker maken.”

De bouw van het nieuwe platform valt samen met het moderniseren van bestaande infrastructuur. Onderdeel daarvan is een netwerk voor betalingen tussen banken. Dat netwerk moet in de loop van 2019 zijn vernieuwd.

Daarnaast moet het beleggingsplatform van SET, FundConnext, verbonden gaan worden met Vestima. Vestima is een softwareplatform voor beleggingskantoren wereldwijd. Zo krijgen de vermogensbeheerders die aangesloten zijn op SET's platform toegang tot investeerders in meer dan 55 landen.

SET zet zichzelf in het rijtje van beurzen die ambities hebben in de digitale economie. Denk aan de Zwitserse aandelenbeurs SIX, Boerse Stuttgart in Duitsland, en de New York Stock Exchange met Bakkt.

Eerder deze week werd bekend dat de Thaise SEC het eerste ICO-platform goedkeuring heeft gegeven om in werking te treden. Ook de regels rondom securities worden onder de loep genomen, zodat de wet bedrijven toelaat aandelen en andere assets digitaal uit te geven.

Bram de Vries

Bram de Vries

Schrijft al jaren, maar nog relatief kort over de cryptowereld. Nieuwsgierig naar de nieuwe economie, en krijgt bij LekkerCryptisch de mogelijkheid daar actief in te groeien. Kijkt uit naar de komende 3 spannende jaren.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.