Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Capaciteit Bitcoin's Lightning Network voor het eerst boven 1.000 BTC

De redactie
De redactie

Het Lightning Network van Bitcoin vierde vrijdag z’n eerste verjaardag. En precies op die dag steeg de capaciteit van het netwerk voor het eerst boven de 1.000 BTC. Heb jij het Lightning Network al gebruikt?

Markt Bitcoin

Lightning Network 1 jaar oud 🍾

Een jaar geleden werd de eerste officiële betaversie van het Lightning Network aangekondigd. Het was inmiddels de vierde versie release van de Lightning-software, maar de eerste versie die op het mainnet van Bitcoin aangesloten kon worden.

De oplossing kreeg ondersteuning van Twitter's CEO Jack Dorsey, Tesla en SpaceX-investeerder Bill Lee, van Microsoft, en andere prominente leden van de cryptowereld.

Flink gegroeid

Een jaar later heeft het Lightning Network heel wat bereikt. Volgens 1ML.com is de capaciteit van het netwerk op het moment van schrijven ruim boven de 1.000 BTC — meer dan $4.2 miljoen. Een stijging van 54% in de afgelopen 30 dagen.

Het aantal beschikbare betalingskanalen is ook met 47% gestegen in de afgelopen maand. Het aantal staat op dit moment rond de 39.000. Het aantal nodes is bijna 18% gestegen, naar 7.381.

De verwachting is dat het Lightning Network op dezelfde snelheid blijft doorgroeien. Volgens betalingsbedrijf Square is het niet de vraag óf, maar wanneer Bitcoin's Lightning Network wordt geïmplementeerd als betaalmethode. Voor de beeldvorming: per kwartaal verwerkt Square $20 miljard.

De redactie

De redactie

De gehele redactie van LekkerCryptisch, met Peter Slagter als hoofdredacteur. Wordt gebruikt als auteur voor artikelen als het een inspanning betreft van de redactie als geheel. Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan Peter.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.