Alles over de nieuwe economie onder één dak.

SEC’s Valerie Szczepanik: de ‘cryptolente’ komt eraan

SEC’s Valerie Szczepanik: de ‘cryptolente’ komt eraan
0%
Peter Slagter
Peter Slagter

Valerie Szczepanik, senior adviseur digitale assets bij de Amerikaanse SEC, is optimistisch en “denkt dat de cryptolente eraan komt”. Mooi! Wat bedoelt ze ermee?

Regelgeving

Hangt de cryptolente in de lucht?

De SEC-adviseur sprak op South by Southwest (SXSW), een bekende conferentie in Austin, Texas. Ze denkt dat (de juiste) regelgeving uiteindelijk een flinke boost geeft aan de markt van cryptovaluta.

“Als we de geur van de cryptolente in de lucht willen ruiken, moeten mensen met toezichthouders praten. Maar ik denk dat de lente eraan komt”, vertelt Szczepanik het publiek.

In een Q&A-sessie vertelt Szczepanik meer over het beleid van de SEC. Het is “ontworpen om innovatie tot bloei te laten komen”, maar het heeft als nadeel dat er voor “nieuwe ontwikkelingen niet direct duidelijke richtlijnen zijn”.

Ze begrijpt dat ondernemers graag willen weten of ze hun bedrijf rechtmatig bezig is volgens de huidige wetgeving rondom securities. Maar het huidige beleid zorgt er volgens Szczepanik voor dat er meer mogelijkheden tot bloei kunnen komen.

“Ik denk dat als er (direct) een nieuw regime ingesteld zou worden, zonder er echt een studie van te maken, dat de technologie er op de één of andere manier door gestuurd wordt.”

Stablecoins mogelijk securities

Eén van de vragen was gericht op stablecoins. In het gesprek daarover ging het over de manier waarop zo’n munt z’n waarde stabiel houdt. Szczepanik greep het moment aan om een specifiek soort stablecoin uit te lichten.

Stablecoins die twee assets nodig hebben om stabiel te blijven. De eerste heeft een vaste prijs, en de andere fluctueert in prijs met als doel om de prijs van het eerste token stabiel te houden.

In die context stelt Szczepanik dat “je mogelijk in het land van securities terechtkomt”. “Mensen vinden het prettig om dingen te labelen, maar we kijken altijd naar wat er precies achter de schermen gebeurt. We geven uiteindelijk het label dat het volgens de wet verdient.”

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.