Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het hack is van de dam?

Cryptopia introduceert compensatieplan, 100% van ETH lijkt verloren

Cryptopia introduceert compensatieplan, 100% van ETH lijkt verloren
0%
Peter Slagter
Peter Slagter

Cryptopia is bezig met opstarten en de activiteit rondom de gehackte exchange neemt toe. Er is een compensatieplan geïntroduceerd, en de impact van de hack wordt concreter. Zijn alle Ethereum-holdings verloren gegaan?

Exchange Cryptopia

Bereikbaar in ‘alleen lezen’-modus

Cryptopia is sinds begin maart weer bereikbaar, zij het in ‘alleen lezen’-modus. Het hoort allemaal bij het plan om de exchange weer op de rails te krijgen, volgens de exchange een “tijdsintensief proces”.

Langzaam maar zeker wordt bestaande functionaliteit weer ingeschakeld. Vanaf 10 maart kunnen bestaande orders geannuleerd worden. Als je er veel open had staan, kan je hier in één keer alle orders sluiten.

Nieuwe wallets

Ter voorbereiding van het openen van de handel, worden nieuwe wallets aangemaakt en gevuld. Op 13 maart was 35% van alle munten die nog in het bezit zijn van de exchange verplaatst naar een nieuwe plek.

Je kunt de status van alle munten hier zien. De status Offline betekent dat de munt nog niet verwerkt is. In Maintenance betekent dat de munt is verwerkt. In het bericht bij die status is te zien welk deel van de munten is teruggevonden.

Compensatie

Bij de status van verwerkte munten is het resultaat verdeeld in een hoeveelheid ‘secured’ en een hoeveelheid dat verwerkt is als ‘haircut’. Als een munt voor 100% als secured is aangemerkt, zijn alle munten teruggevonden of nog in bezit van de exchange. Maar als er een deel als haircut is aangemerkt, is er wat anders aan de hand.

Hoe de haircut precies geïnterpreteerd moet worden, heeft de exchange nog niet bekendgemaakt. Het meest voor de hand liggend is dat dit percentage in mindering wordt gebracht op de balansen van gebruikers die de munt in bezit hebben of hadden.

In ieder geval is nu duidelijk dat zowel Bitcoin (14%), Litecoin (43%), als Ethereum (100%) ‘haircuts’ ontvangen. In het slechtste geval ben je dus al je ether kwijt. De meeste andere munten lijken onaangeroerd, maar er moet nog een hoop verwerkt worden.

In een brief aan de gebruikers wordt een compensatieplan geïntroduceerd. Daarin staat:

“Als je munten in bezit had die verloren zijn gegaan, gaan er afschrijvingen (withdrawals) van die munt binnenkomen op je account. Als compensatie voor iedere opname wordt er een storting gedaan van Cryptopia Loss Marker (CLM). Dat is géén munt, enkel een cijfer in de database waarmee het verlies in Nieuw-Zeelandse dollars wordt vastgelegd in de database.”

Meer details over de manier waarop CLM gebruikt kan worden volgt later. Die details zouden voor het einde van de maand bekend moeten zijn. Tot die tijd kan je stapsgewijs voor jezelf de balans opmaken. Later meer!

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.