Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Eerste Bitcoin-automaat in Dubai een feit, aankoop zonder identificatie

Eerste Bitcoin-automaat in Dubai een feit, aankoop zonder identificatie
0%
Peter Slagter
Peter Slagter

Dubai heeft z’n eerste Bitcoin-automaat gekregen. Hij staat in het luxueuze Rixos Premium, een 5-sterrenresort aan de boulevard van de miljoenenstad. Bitcoin kopen kan zonder identificatie of KYC-procedure. Kleinigheidje, of een mooie stap?

Adoptie Bitcoin

Volgens sommigen is het een belangrijke gebeurtenis. Dubai staat voor luxe en statussymbolen, en wat hen betreft verdient Bitcoin in die contreien ook een plek. De Bitcoin-kiosk, waarmee je cash naar bitcoin kunt omwisselen, is operationeel en staat in het 5-sterrenhotel Rixos Premium.

Geen identificatie nodig

Bijzonder is dat er geen identificatie is bij de aankoop van bitcoin. “Deze kiosk is direct te gebruiken. Je doet er cash in, en je krijgt er direct bitcoin voor terug”, vertelt Anhad Dhingra, CEO van Amhora, het bedrijf dat de machine heeft geïnstalleerd. “Het is al mogelijk om bitcoins te kopen via bankplatforms. Dit is van een hele andere orde, omdat we cash accepteren.”

Het is de eerste commerciële Bitcoin-automaat in Dubai. Het apparaat heeft een licentie gekregen van Dubai's Ministerie van Economische Zaken. Het gebruik ervan is niet goedkoop: je betaalt een commissie van 5% op de order. Het omzetten van fiatvaluta naar cryptovaluta gebeurt realtime.

Op dit moment is het nog niet mogelijk om bitcoin terug te wisselen naar fiatgeld. Dat “volgt ergens in de komende maanden”, aldus Dhingra.

Over landmarks gesproken — het Rixos Premium is een opvallende verschijning:

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.