Alles over de nieuwe economie onder één dak.

GeenStijl wil bijdragen aan bekendheid blockchaintechnologie, kiest voor Gulden

Peter Slagter
Peter Slagter

“De gulden is terug van weggeweest”, aldus GeenStijl. Sinds kort kan je met de cryptomunt van Nederlandse bodem doneren aan het roze platform. Wat zijn de beweegredenen van GeenStijl?

Adoptie

Ondersteunen van blockchaintechnologie

“De cryptobubbel rond de Bitcoin is vorig jaar gebarsten, dus nu de hype is weggezakt vinden wij het tijd om in te stappen in de blockchain-technologie”, lezen we in de officiële aankondiging op GeenStijl. “Want daar gaat het om, veel meer dan om ‘geld verdienen’.”

Voor GeenStijl staat blockchaintechnologie voor “een nieuw internet”. Overheden, techgiganten en traditionele media nemen volgens GeenStijl steeds vaker een loopje met  het “vrije internet”. Aandacht geven aan decentralisatie en “vernieuwing van digitale communicatiestructuren” wordt daarom steeds dringender.

In die context is dit een mooie samenwerking. Persvrijheid en onafhankelijkheid zijn ook voor ons kernbeginselen, dus we begrijpen de zoektocht van GeenStijl naar manieren om die waarden te behouden maar al te goed.

Markt reageert

In de markt is een duidelijke reactie op het nieuws te zien. Op twee momenten: zowel bij de vooraankondiging als bij het bericht aan het grote publiek. In het laatste geval is de reactie het best zichtbaar — de koers steeg zo’n 13%:

Een open vraag is nog wat GeenStijl met de ontvangen Guldens gaat doen. Worden ze achter de schermen direct weer in euro's omgezet, en gaat het simpelweg om een donatiemogelijkheid in een nieuwe jas? In ieder geval gaan we er meer van horen. “De nieuwe donatieknop is slechts het begin van de samenwerking - er zit nog meer in de piekpijp”, leest het GeenStijl-bericht.

We houden het in de gaten. Wil je in de tussentijd een bijdrage doen aan GeenStijl? Dat kan hier.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.