Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Binance onthult ‘Binance Lite’

In Australië kan je nu Bitcoin kopen met cash in meer dan 1.300 winkels

Bram de Vries
Bram de Vries

Binance heeft ‘Binance Lite’ gelanceerd. Daarmee kunnen mensen in Australië bitcoin aanschaffen bij één van de meer dan 1.300 aangesloten verkooppunten. Het aanbod van beschikbare cryptovaluta wordt de komende tijd uitgebreid.

Adoptie Bitcoin

Volgens Binance is het de eenvoudigste manier om in Australië cash in te ruilen voor bitcoin. Er is een uitgebreid netwerk van meer dan 1.300 winkels waar een klant terecht kan.

Er zijn plannen om meer digitale valuta te ondersteunen. “Door het gat te dichten tussen cash en cryptovaluta, versterkt Binance de adoptie in Australië”, aldus het persbericht van Binance

Mensen die van de nieuwe dienst gebruik willen maken, moeten op binancelite.com een account aanmaken. Vervolgens moet er een KYC-procedure doorlopen worden. Daarna kan er een order geplaatst worden. Door vervolgens cash te storten bij één van de aangesloten winkels, wordt de order afgerond en ontvangt de gebruiker de gekochte bitcoin.

Binance is flink aan de weg aan het timmeren om z’n aanwezigheid wereldwijd te versterken. Recent lanceerde Binance z’n eerste fiat-exchange: Binance Jersey. Kort daarop volgde het bericht dat Binance zeer waarschijnlijk ook in Argentinië de markt op gaat.

De manier waarop Binance te werk gaat in Australië lijkt op de manier waarop Keplerk cryptovaluta aanbiedt in Frankrijk. Daar kunnen mensen bitcoin aanschaffen in een tabakswinkel in de buurt.

Bram de Vries

Bram de Vries

Schrijft al jaren, maar nog relatief kort over de cryptowereld. Nieuwsgierig naar de nieuwe economie, en krijgt bij LekkerCryptisch de mogelijkheid daar actief in te groeien. Kijkt uit naar de komende 3 spannende jaren.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.