Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Miljardenbedrijf Avnet accepteert Bitcoin-betalingen via BitPay

Peter Slagter
Peter Slagter

Avnet, een miljardenbedrijf dat al meer dan 20 jaar in de Fortune 500 staat, heeft aangekondigd dat het sinds kort cryptovaluta accepteert voor betalingen. Op die manier zijn inmiddels al “meerdere miljoenen dollars afgerekend”. De toon is gezet?

Adoptie Bitcoin

Avnet is 's werelds grootste distributeur van elektronische componenten. Ter illustratie van de grootte van Avnet: de jaaromzet van het bedrijf lag in 2017 tegen de 18 miljard dollar en toentertijd had het bedrijf meer dan 15.000 medewerkers in dienst. Met recht een grote jongen te noemen.

Het persbericht van Avnet is via het AP verspreid. Daarin wordt gesteld dat “Avnet de industrie leidt door cryptovaluta te accepteren”. De toon is daarmee gezet: de markt volgen doe je door cryptovaluta te accepteren.

Weg met barrières

Met die visie is door Avnet contact gezocht met Bitpay. “Door bitcoin als betalingsmethode aan te bieden, halen we drempels weg waar klanten tegenaan lopen. Per saldo verlaagt het de tijd, kosten, en complexiteit rondom het op de markt brengen van (nieuwe) producten”, aldus het persbericht.

Sunny Trinh, VP bij Avnet vertelt er het volgende over:

“We werken met BitPay om veilige betalingen [via de blockchain] mogelijk te maken. Voor iedereen. Zodat zij zich kunnen focussen op productontwikkeling, en niet op de manier waarop ze betalen. Of het nu bitcoin of bitcoin cash is, wij kunnen ermee overweg.”

Opvallend is dat Avnet al diverse transacties ter waarde van meerdere miljoenen dollars aan cryptovaluta heeft verwerkt in de eerste maand na het accepteren van het nieuwe geld.

Zo komen er steeds meer berichten binnen van vooraanstaande bedrijven die met cryptovaluta in zee gaan. Dinsdag schreven we nog over een andere mooie mijlpaal: de ‘Amazon’ van Zwitserland accepteert Bitcoin (en andere cryptovaluta) als betaalmiddel.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds e opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.