Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Square zoekt 5 mensen om betaald aan Bitcoin te werken

Bram de Vries
Bram de Vries

Pas zagen we een opvallende oproep verschijnen van Jack Dorsey, de CEO van Square en Twitter. Hij zoekt 5 mensen om — door Square gefinancierd — aan Bitcoin te werken. Gaaf! Wat zijn Dorsey’s overwegingen?

Bedrijfsleven Bitcoin

In de cryptowereld — en daarbuiten — is inmiddels bekend dat de baas van Twitter en Square fan is van Bitcoin. Hij ziet het als de natuurlijke evolutie van geld — digitaal geld, ontworpen voor computers.

Oproep

Afgelopen week sprak Dorsey met Mike Brock, ook werkzaam bij Square. Dorsey vroeg Brock het volgende: “Wat is het meest impactvolle dat wij kunnen doen voor de Bitcoin-community?” Het antwoord van Brock: “mensen betalen om het beter te maken”.

Zo gezegd, zo gedaan. Er volgde een oproep op Twitter:

Dorsey zoekt 4 ontwikkelaars en een designer. Die laatste moet er volgens Dorsey bij omdat “het een onderbelicht gebied is in het crypto-ecosysteem”. “Goed design helpt mensen om de technologie sneller en beter te gebruiken”, stelt Dorsey in een tweet.

Impact

Het is Dorsey’s antwoord op de vraag hoe hij de wereld rondom Bitcoin verder kan helpen. Veel ontwikkelaars werken vrijwillig aan Bitcoin, en moeten in hun eigen onderhoud voorzien. Slechts een klein aantal wordt daarbij ondersteund met externe financiering.

Volgens Dorsey staat dit initiatief los van Square’s bedrijfsvoering. “Deze mensen gaan zich volledig focussen op wat het best is voor de crypto-community, niet op Square’s belangen”, vult Dorsey aan op de aankondiging.

Wat ons betreft een positieve ontwikkeling. Het zou goed zijn als het bedrijfsleven op deze manier terug kan geven aan de open source community. In Dorsey’s geval is het ook een manier om dichter bij zijn droom te komen: Bitcoin als de valuta van het internet.

Bram de Vries

Bram de Vries

Schrijft al jaren, maar nog relatief kort over de cryptowereld. Nieuwsgierig naa de nieuwe economie, en krijgt bij LekkerCryptisch de mogelijkheid daar actief in te groeien. Kijkt uit naar de komende 3 spannende jaren.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.