Binance scherpt KYC-proces aan, gaat samenwerken met IdentityMind

De KYC-procedures van Binance staan bekend als de ‘minst rigoreuze’ van de markt. Maar dat gaat veranderen. IdentityMind gaat de aan KYC en AML gerelateerde procedures van Binance aanscherpen. Wat zijn de plannen van Binance?

ExchangeBinance

Binance scherpt KYC-proces aan, gaat samenwerken met IdentityMind
0%
Bram de Vries
Door Bram de Vries

Nu toezichthouders steeds meer de interactie zoeken met de cryptowereld, komt de nadruk steeds meer te liggen op KYC-procedures (Know-your-Customer) en maatregelen waarmee voorkomen wordt dat er geld op een beurs wordt witgewassen.

Van oudsher staan de voorschriften van Binance bekend als de ‘minst rigoreuze’ van de markt. Een klant heeft enkel een e-mailadres nodig om te starten met handelen, en kan met zo’n account tot 2 BTC per dag opnemen.

Daar kan weleens verandering in komen. Vandaag kwam IdentityMind met een persbericht naar buiten waarin het bedrijf bekendmaakt met Binance te gaan samenwerken om “ons [Binance] beter in staat te stellen wetten en regels na te leven”.

Garrett Gafke, de CEO van IdentityMind, vertelt dat de keuze van Binance om voorzichtiger te werk te gaan te maken heeft met uitbreidingsplannen. “Het wordt voor Binance steeds lastiger om wetgeving na te leven. Onder andere door het gigantische handelsvolume. Daarnaast zijn er plannen om de dienst snel uit te breiden [naar andere landen]”, vertelt Gafke.

IdentityMind is gevestigd in Californië en (deels) gefinancierd door Medici Ventures, een dochteronderneming van Overstock. Mogelijk zet Binance hiermee stappen in de richting van de Amerikaanse markt. Ondanks dat Binance om allerlei Amerikaanse wetten en regels heen danst, simpelweg omdat de exchange niet in Amerika is gevestigd, is het gebruik ervan in sommige staten (zoals New York) naar de letter van de wet verboden.

Wat de uitbreidingsplannen waar Gafke over sprak betreft: er gaan concrete geluiden op dat Binance binnenkort in Argentinië opent. Ook is recent ‘Binance Lite’ gelanceerd. Daarmee kunnen mensen in Australië bitcoin aanschaffen bij één van de meer dan 1.300 aangesloten verkooppunten.

Over de auteur

Bram de Vries

Bram de Vries

Schrijft al jaren, maar nog relatief kort over de cryptowereld. Nieuwsgierig naar de nieuwe economie, en krijgt bij LekkerCryptisch de mogelijkheid daar actief in te groeien. Kijkt uit naar de komende 3 spannende jaren.

Altijd op de hoogte