Alles over de nieuwe economie onder één dak.

eToro breidt verder uit, koopt Deens blockchain-bedrijf Firmo

Bram de Vries
Bram de Vries

Slechts weken na de lancering van eToro in Amerika heeft het bedrijf aangekondigd het Deense bedrijf Firmo over te nemen. Firmo is gespecialiseerd in het uitvoeren van financiële (smart) contracten. Wat zijn eToro’s plannen?

Bedrijfsleven

Gericht op groei

Het nieuws over de overname kwam naar buiten via Bloomberg. Ook de website van Firmo meldt de vereniging van Firmo met eToro. Het R&D-team van Firmo wordt door eToro opgeslokt. Of Firmo nog onder eigen naam doorgaat, is onbekend. Ook financiële details zijn niet bekendgemaakt.

“De overname is een gamechanger voor eToro omdat het onze positie in de toekomstige ‘tokenized’ economie”, vertelt Yoni Assia, mede-oprichter en CEO van eToro. “We willen een actieve speler zijn op de blockchainmarkt.”

Financiële contracten

Firmo’s platform kan gebruikt worden om financiële contracten uit te voeren op meerdere blockchains. Het is een gespecialiseerde vorm van smart contracts, en daar levert Firmo de infrastructuur voor.

De contracten zijn gebaseerd op een eigen programmeertaal, waarmee exchanges diverse producten mee kunnen maken. Denk aan derivaten van cryptovaluta, of een peer-to-peer dienst voor het verstrekken van leningen.

Volgens een bron van Bloomberg zou eToro met aanvullende overnames bezig zijn. Op die manier kan de financieel dienstverlener z’n positie in de markt verstevigen. Een woordvoerder van eToro wilde niet ingaan op het gerucht.

Bram de Vries

Bram de Vries

Schrijft al jaren, maar nog relatief kort over de cryptowereld. Nieuwsgierig naar de nieuwe economie, en krijgt bij LekkerCryptisch de mogelijkheid daar actief in te groeien. Kijkt uit naar de komende 3 spannende jaren.

In het kort

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.