Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Nederlandse exchange BL3P ontwikkelt app, aanmeldingen voor alfaversie geopend

Nederlandse exchange BL3P ontwikkelt app, aanmeldingen voor alfaversie geopend
0%
Peter Slagter
Peter Slagter

Bitonic’s exchange BL3P wil de handel in cryptovaluta vereenvoudigen en heeft een mobiele applicatie ontwikkeld. Je kunt je aanmelden om er als één van de eersten mee aan de slag te gaan. Hoe vult de app de exchange aan?

Exchange

BL3P

BL3P is een cryptocurrency exchange van Nederlandse bodem. Achter de exchange zit de Nederlandse Bitcoin-onderneming Bitonic, die al sinds 2012 op de markt actief is als broker.

Veel van BL3P’s klanten komen rechtstreeks van Bitonic. “Klanten die interesse hebben in snelle aan- en verkoop”, vertelt Tom Stammis, business developer bij Bitonic. “We bieden onze klanten graag de mogelijkheid om overal te kunnen traden”. Zo vervult de app een brugfunctie van broker naar exchange.

De alfaversie van de applicatie is inmiddels gelanceerd. Voor het gebruik ervan kan je je aanmelden. Je bent dan onderdeel van een selecte groep testers die op speurtocht gaat naar bugs en andere potentiële verbeteringen. Je kunt het volgende verwachten:

  • Dezelfde BL3P-ervaring als je gewend bent, maar dan vanuit een gelikte mobiele interface.
  • Eenvoudig handelen in Bitcoin en Litecoin.
  • Euro’s storten en opnemen “on the go”.

Het werk aan de mobiele applicaties is gedreven door productstrategie en vraag van klanten. “Er zijn enkele aanvragen geweest [van klanten], en merken nu we de vraag hebben uitgezet dat er meer klanten zijn die er behoefte aan hebben”, vertelt Stammis.

Vernieuwing

De lancering van de mobiele applicaties is onderdeel van een groter geheel. “We zijn bezig met een hele rework, van servers tot trading engine”, meldt Stammis. Op dit moment is de exchange nog alleen te gebruiken op uitnodiging, en dat moet anders: “We hopen de wijzigingen dit jaar live te zetten, dan kunnen alle sluizen open.”

De vernieuwing van de infrastructuur en applicaties geeft nog geen antwoord op alle openstaande vraagstukken rondom de handel in cryptovaluta. Waar Binance en OKEx zich op een DEX hebben gestort, werkt BL3P in eerste instantie aan een stabiele en moderne centrale exchange. Wellicht dat daarna een thema als custody aangekaart wordt.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.