Alles over de nieuwe economie onder één dak.

OKEx en Prime Trust gaan samenwerken, eigen stablecoin in de maak

De redactie
De redactie

Het moederbedrijf van cryptocurrency exchange OKEx, OK Group, gaat samenwerken met trustmaatschappij Prime Trust. Op de agenda onder andere de introductie van een eigen stablecoin, OKUSD.

Exchange

Het nieuws werd woensdag op Twitter naar buiten gebracht door trustmaatschappij Prime Trust:

Op donderdag werd het nieuws door Star Xu, de oprichter van OKEx, bevestigd. Het lijkt erop dat de stablecoin een nieuwe usecase is van de blockchain die door OKEx ontwikkeld wordt, OKChain.

Er zijn nog weinig details bekend van de plannen. Volgens Xu gaat OK Group een “grondige samenwerking” aan met Prime Trust om diverse “veilige diensten aan te bieden die voldoen aan wet- en regelgeving”.

Prime Trust is een op blockchain gerichte trustmaatschappij. Het bedrijf legt zich toe op dienstverlening aan buitenlandse spelers die op de Amerikaanse markt willen opereren. Als “gekwalificeerd bewaarder” en “gereguleerde financiële instelling” kan het OK Group van diverse diensten voorzien, zoals het verwerken van geldstromen, en procedures rondom (het voorkomen van) witwassen en KYC.

In oktober vorig jaar nam OKEx vier op de dollar gebaseerde stablecoins in gebruik — PAX, TUSD, USDC, en GUSD. Of deze assets na de introductie van OKUSD van de exchange verdwijnen is onbekend.

De redactie

De redactie

De gehele redactie van LekkerCryptisch, met Peter Slagter als hoofdredacteur. Wordt gebruikt als auteur voor artikelen als het een inspanning betreft van de redactie als geheel. Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan Peter.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.