Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Gemeente in Canada accepteert Bitcoin voor betaling onroerendezaakbelasting

Gemeente in Canada accepteert Bitcoin voor betaling onroerendezaakbelasting
0%
Peter Slagter
Peter Slagter

De gemeente Innisfil in Canada (36.000 inwoners) accepteert nu Bitcoin voor de betaling van de onroerendezaakbelasting. Andere cryptovaluta worden in de toekomst mogelijk toegevoegd. Benieuwd naar wat de burgermeester erover vertelt?

Adoptie Bitcoin

Het is de eerste gemeente in Canada die deze stap heeft gezegd. Zo’n 36.000 inwoners van de gemeente zien nu bitcoin (BTC) als betaalmiddel op de website van de gemeente. In de aankondiging worden andere cryptovaluta genoemd, waaronder Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, en Ripple. Die “kunnen in de toekomst beschikbaar worden gesteld”.

De gemeente werkt samen met Coinberry Pay. Coinberry verwerkt de betaling “in overeenstemming met geldende wetgeving” en “wisselt bitcoin direct naar Canadese dollars”. Daarna wordt het naar de rekening van de gemeente overgemaakt.

Er zijn mensen die dit soort ontwikkelingen bagatelliseren omdat de ontvangende partij geen cryptovaluta ontvangt. Wat belangrijk is om te realiseren is dat de weg naar de adoptie van cryptovaluta afgelegd wordt met kleine stappen. Dit is daar een voorbeeld van.

De burgermeester van Innisfil:

“Er is geen twijfel over mogelijk dat cryptovaluta qua gebruik en populariteit groeien. Door nu al in te stappen, zorgen we ervoor dat onze gemeente vooroploopt. Bovendien geven we zo het signaal dat we een toekomstgerichte en innovatieve gemeenschap zijn.”

Eind vorig jaar kwam vanuit de Amerikaanse staat Ohio een soortgelijk bericht. Bedrijven in Ohio kunnen alle belastingen betalen met bitcoin, van de belasting op sigarettenverkoop tot loonbelasting. Deze betaalmethode zou dit jaar beschikbaar moeten worden voor individuen.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.