Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Burgermeester Chicago: adoptie van cryptovaluta kan onvermijdelijk zijn

Peter Slagter
Peter Slagter

Recent sprak Rahm Emanuel, de burgermeester van Chicago, op een fintech-bijeenkomst in de stad. Hij sprak over cryptovaluta en blockchaintechnologie, en vertelt waarom hij denkt dat de adoptie van cryptocurrencies onontkoombaar kan zijn.

Adoptie

Emanuel is een vooraanstaande in de Amerikaanse politiek. Als voormalig stafchef van president Barack Obama heeft hij naam gemaakt als onconventionele leider.

Recent werd een fintech-bijeenkomst gehouden in de grootste stad van de Amerikaanse staat Illinois. Na aangegeven te hebben dat hij beperkt kennis heeft van blockchaintechnologie, vervolgt Emanuel een beschouwing op het onderwerp vanuit een paradigma waarvan bij wél veel verstand heeft: de politiek.

“Landen vallen uit elkaar. Stadstaten komen op, dus de structuren waarmee we zijn opgegroeid veranderen. Er komt een dag dat iemand erachter komt — of het nu in Argentinië is, 5 of 10 jaar vanaf nu — hoe hij cryptovaluta gebruikt om in leven te blijven. Dat is het moment dat we erachter komen [dat cryptovaluta in gebruikgenomen zijn].”

Emanuel denkt dat er “ergens in de toekomst alternatief geld in gebruik genomen wordt als antwoord op de [huidige] schuldenmarkt”. Op de vraag wat Emanuel zelf “van cryptovaluta vindt”, antwoord hij nogmaals dat zijn kennis ervan beperkt is, en vult aan:

“De trendlijnen bevestigen de toekomst ervan. Ik weet niet of het 10 jaar is, 20 jaar, maar het is bevestigend. Ik weet niet wat het is. Maar ik weet dat het een alternatieve manier is om te handelen, en daarom moet ik erover leren. Ik moet eerlijk zijn, als burgermeester staat het niet in de top 100 van dingen waar ik over moet leren.”

Chicago is een relatief cryptovriendelijke omgeving. Zo is het de thuisstad van de Chicago Board Options Exchange (CBOE) en de Chicago Mercantile Exchange (CME). Emanuel citeerde een Delloite-rapport waarin Chicago in de top 5 wereldwijde techhubs genoemd wordt. “Als je niet innoveert, ga je achter de feiten aanlopen”, sluit Emanuel af.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.