Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Zwitserse aandelenbeurs SIX lanceert nieuw beursproduct (ETP) gebaseerd op XRP

Peter Slagter
Peter Slagter

In Zwitserland is een nieuw Exchange Traded Product (ETP) gelanceerd op de aandelenbeurs SIX. Het product volgt de prijs van Ripple’s XRP en is verhandelbaar onder het symbool AXRP.

Exchange Ripple

Vierde ETP van Amun AG

De naam ‘Amun AG’ komt je inmiddels wellicht bekend voor. Het is het bedrijf achter vier ETP’s die gebaseerd zijn op cryptovaluta:

  1. HODL: een ‘mandje’ die de prijs volgt van 5 cryptovaluta — BTC, XRP, ETH, BCH, en LTC.
  2. ABTC: een ETP die de prijs volgt van bitcoin.
  3. AETH: een ETP die de prijs volgt van ether.
  4. AXRP: een ETP die de prijs volgt van XRP.

Het doel van Amun AG is om investeren in cryptovaluta “zo eenvoudig te maken als het kopen van een aandeel”.

Meer producten in aantocht?

Het lijkt erop dat meer ETP’s in de maak zijn. “We bouwen aan een eenvoudige, veilige, en gereguleerde methode om in cryptovaluta te investeren”, vertelt Hany Rashwan, CEO van Amun AG. “We zijn bezig met andere strategieën, meer ETP’s, en meer indices. Dit jaar moeten er 6 tot 8 nieuwe producten bij komen.”

Zolang er cryptovaluta zijn met “voldoende liquiditeit, stabiele ontwikkelingen, en een onberispelijke historie voegen wij nieuwe ETP’s toe”, vult Rashwan aan. Alle vier de ETP’s zijn gebouwd en uitgegeven vanuit Amun AG’s eigen platform — Amun Onyx. Na livegang op SIX wordt een product vanuit Onyx beheerd.

Het lijkt erop dat de producten van Amun ook marketingwaarde hebben: “We trekken ook klanten aan die Onyx gaan gebruiken. Zij kunnen hun eigen verhandelbare producten via Onyx lanceren.”

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.