Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Bitcoin stijgt weer, en de interesse erin stijgt mee

Bitcoin stijgt weer, en de interesse erin stijgt mee
0%
Peter Slagter
Peter Slagter

Dinsdagochtend steeg de waarde van Bitcoin met zo’n $1.000, tot boven de $5.000. De media sprong er bovenop, en even was het weer het gesprek van de dag. Ook in Google Trends is te zien dat ‘Bitcoin’ trending is. We duiken de cijfers in.

Markt Bitcoin

Bitcoin stijgt → interesse stijgt

Uit data van Google Trends blijkt dat de interesse in de term ‘Bitcoin’ rond 7 uur op dinsdagochtend naar een hoogtepunt steeg. Het moment dat veel mensen wakker worden, nog even voor het opstaan het nieuws doornemen, en tot hun verbazing zien dat die ‘gekke cryptomunt weer is vertrokken’. Allerlei media rapporteerde erover, van NU.nl tot aan gesprekken op radio en TV.

Wat we hier wel op moeten aanmerken, is dat bovenstaande grafiek enkel het verloop van de interesse over afgelopen week weergeeft. Zouden we uitzoomen, zien we dat we nog een lange weg te gaan hebben totdat de interesse wereldwijd weer op niveau is van de beroemde bullrun van 2017.

1 april-grap?

Ook als we de data van Nederland uitbreiden naar wereldwijd zien we een soortgelijk patroon. De interesse steeg het meest in Nigeria, Zuid-Afrika, en Nederland. Ook in andere Europese landen was ‘Bitcoin’ een populaire zoekterm.

Opvallend is dat de term ‘bitcoin april fools’ de grootste stijger is in de statistieken van Google. Dat suggereert dat er allerlei mensen waren die het zaakje niet vertrouwde. Zou Bitcoin’s stijging een slechte 1 april-grap zijn geweest?

Inmiddels weet iedereen dat er van een grap geen sprake was. En of met het doorbreken van de grens van $5.000 ook de bear market ten einde is gekomen, leggen we uit in de meest recente BTC-update.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.