Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Amerikaanse SEC geeft voor het eerst goedkeuring aan een ICO

Amerikaanse SEC geeft voor het eerst goedkeuring aan een ICO
0%
De redactie
De redactie

Volgens velen groot nieuws: de SEC heeft voor het eerst schriftelijke goedkeuring gegeven voor een (ongereguleerde) ICO. De tokens van TurnKey Jet zijn volgens de toezichthouder geen securities. Een overwinning voor de cryptomarkt?

Regelgeving

Mijlpaal?

Het is voor het eerst dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een zogeheten ‘No-Action’-brief heeft uitgevaardigd. Volgens veel mensen is het daarom een belangrijke mijlpaal: niet alle ICO-tokens worden gezien als securities.

Wat er niet bij verteld wordt, is dat aan de goedkeuring hele strikte voorwaarden zijn verbonden:

  1. Geld dat opgehaald is met de ICO mag niet gebruikt worden om aan het platform gerelateerde technologie te ontwikkelen.
  2. De tokens moeten direct nuttig zijn.
  3. De tokens moeten exact 1 USD waard blijven.
  4. De tokens mogen enkel gebruikt worden voor dienstverlening rondom privéjets.
  5. Terugkopen van het token mag, maar niet voor een prijs die boven de tokenprijs ligt.
  6. Van de tokens mag niet worden gesteld dat ze mogelijk winst opleveren.

TurnKey Jet is een chartermaatschappij. Zo’n bedrijf regelt vluchten die niet volgens een vaste dienstregeling gevlogen worden. Vaak vliegt de piloot in opdracht van een of meer klanten, die een groep mensen samen willen laten reizen.

Niet representatief

Het is leuk dat de SEC z’n stempel van goedkeuring geeft, maar gegeven de strikte voorwaarden is het niet representatief voor de manier waarop veel cryptobedrijven opereren.

Het is daarom zeer discutabel om dit besluit richtinggevend te noemen voor ICO’s of bedrijven die op een andere manier tokens willen verstrekken. Er zijn weinig publiek verhandelbare tokens die in de buurt komen van het voldoen aan bovenstaande voorwaarden.

Mogelijk dat er nog een ‘maas in de wet’ te vinden is. In TurnKey’s brief aan de SEC stelt het bedrijf dat een token vrij verhandeld mag worden “nadat het in circulatie is gebracht”. Alles in het “bezit van een klant mag worden overgedragen aan een willekeurige andere klant”.

Hoe dan ook, voor TurnKey is het een overwinning en groen licht om de ICO te houden. Die moet binnenkort volgen.

De redactie

De redactie

De gehele redactie van LekkerCryptisch, met Peter Slagter als hoofdredacteur. Wordt gebruikt als auteur voor artikelen als het een inspanning betreft van de redactie als geheel. Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan Peter.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.