Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Coinbase CEO Brian Armstrong: ‘Crypto ontwricht economie van buiten naar binnen’

Coinbase CEO Brian Armstrong: ‘Crypto ontwricht economie van buiten naar binnen’
0%
Peter Slagter
Peter Slagter

Recent was Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, te zien in een AMA. Daarin stelt Armstrong dat de economie ontwricht zal worden door cryptovaluta, van ‘buiten naar binnen’. We leggen uit wat hij ermee bedoelt.

Exchange Coinbase

Armstrong was drie kwartier lang te zien op Youtube tijdens Coinbase Live. Hij heeft allerlei interessante vragen beantwoord, waaronder vragen over hem persoonlijk. De hele AMA kan je hier terugkijken:

Crypto ontwricht economie

Met ontwrichten bedoelt Armstrong niet dat het de economie lam legt, maar dat cryptovaluta grote veranderingen gaan veroorzaken. De economie verandert fundamenteel.

Armstrong noemt een breed scala aan manieren waarop cryptovaluta gebruikt kunnen worden. Ook hij noemt het bekende voorbeeld van de aankoop van een kop koffie. Maar hij gelooft niet dat het daarmee begint. Sterker nog: hij denkt dat ‘het kopje koffie’ één van het laatste type betalingen is waarop cryptovaluta terrein gaan veroveren.

Hij noemt het ‘ontwrichting van buiten naar binnen’ — van de rand (de early adopters) naar het midden (de kleine betalingen door de consument).

“Er zijn ‘powerusers’ van geld. Mensen die over 10 minuten een bedrag van 1 miljoen dollar aan de andere kant van de wereld moeten hebben. En er is een andere kant, bijvoorbeeld mensen die geen bankrekening hebben. Of opkomende economieën, zoals die van Venezuela. Dit zijn gebieden waar crypto nu in opkomst is”, vertelt Armstrong.

“Vanaf die buitenste rand gaat crypto zich langzaam naar binnen werken. Dat is wat we bij Coinbase proberen te bereiken. Wat we willen faciliteren. We bouwen de crypto-economie.”

Dat gaat verder dan het onboarden van mensen die wat crypto aanschaffen en er vervolgens niets mee doen. Het gaat erom wat ze “ermee kunnen”, vindt Armstrong. “Kunnen ze stemmen? Staken? Lenen en uitlenen? Producten aanschaffen?”

Coinbase in LinkedIn’s top 50 werkgevers

Ieder jaar publiceert LinkedIn een ranglijst van bedrijven die het meest in trek zijn als werkgever. Er staat maar liefst één cryptobedrijf op: Coinbase. Op nummer 35, 9 plekken boven JPMorgan (44).

Coinbase neemt vooral IT’ers en HR-medewerkers aan. In de VS werken nu om en nabij 600 mensen bij de exchange. Een leuk feitje is dat medewerkers (deels) in Bitcoin uitbetaald kunnen worden. Ongeveer 40% ontvangt een deel van het salaris in cryptovaluta.

Recent bracht Coinbase naar buiten dat klanten van Coinbase Custody nu rente kunnen ontvangen over de Tezos-saldi die ze bij Coinbase gestald hebben. Op dit moment is de jaarrente 7,4%, ruim 20 keer hoger dan Nederlandse spaarrentes.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.