Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Volume van CME’s Bitcoin-futures met 950% gestegen sinds 1 april

Volume van CME’s Bitcoin-futures met 950% gestegen sinds 1 april
0%
Bram de Vries
Bram de Vries

Als de prijs van Bitcoin stijgt, zien we doorgaans ook de interesse erin toenemen. Ook op de futures-markt van CME is dat te zien. Het volume in Bitcoin-futures nam sinds 1 april met 950% toe.

Exchange Bitcoin

Volume Bitcoin-futures vliegt omhoog

Recent steeg de waarde van Bitcoin flink. In twee dagen tijd zagen we zowel Ethereum als Bitcoin meer dan 20% in waarde toenemen. Andere munten hebben zelfs nog mooiere cijfers neergezet.

Ook in de futures-markt is een duidelijke reactie te zien. Werden er op 1 april nog 2.162 CME-contracten verhandeld, was dat op 4 april gestegen naar 22.542. Een stijging van zo’n 950%!

Ieder contract representeert een waarde van 5 BTC. Op 4 april lag de prijs van bitcoin op zo’n $5.000 dollar. Daarmee komt het totale dagvolume uit op zo’n $563 miljoen.

Niet weg te cijferen

Futures, de één ziet ze als essentieel onderdeel van de financiële markt, de ander heeft een hekel aan ze. Hoe dan ook, gegeven het volume dat erin omgaat zijn ze onmogelijk weg te cijferen. Ter vergelijking: de top 10 exchanges hebben samen op dezelfde dag (4 april) een dagvolume van $684 miljoen neergezet.

De Bitcoin-futures van CME worden afgewikkeld in cash. Dat betekent concreet dat na het aflopen van het contract het openstaande bedrag in dollars met de handelaar verrekend wordt, in plaats van in bitcoins. Dat is een groot verschil met wat ICE’s Bakkt van plan is te doen.

Bram de Vries

Bram de Vries

Schrijft al jaren, maar nog relatief kort over de cryptowereld. Nieuwsgierig naar de nieuwe economie, en krijgt bij LekkerCryptisch de mogelijkheid daar actief in te groeien. Kijkt uit naar de komende 3 spannende jaren.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.