Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Binance lanceert DEX in april, breidt uit naar Singapore

Peter Slagter
Peter Slagter

Of de prijs nu stijgt of daalt, bij Binance bouwen ze door. In april lanceert de exchange het mainnet van Binance Chain en de daarop gebouwde decentrale exchange. Ook het nieuwe filiaal in Singapore opent in april. Een update.

Exchange Binance

Changpeng Zhao, de CEO van Binance, kondigde de aankondigingen tijdens Deconomy. Deconomy is een belangrijke aan cryptocurrencies gerelateerde conferentie in Zuid-Korea.

Binance Chain

Binance Chain is de nieuwe blockchain, volledig ontwikkeld door Binance zelf. Binance DEX wordt de "ingebouwde marktplaats" van de blockchain genoemd. Daar kunnen munten verhandeld worden die op Binance Chain zijn uitgegeven.

Binance Coin (BNB) is op dit moment een token op het Ethereum-netwerk. De munt wordt gemigreerd naar Binance Chain om daar dienst te doen als brandstof, gelijk aan de functie van ether op het Ethereum-netwerk.

Binance DEX

De decentrale exchange van Binance is sinds 2018 in ontwikkeling geweest. De exchange verschilt op een belangrijk punt met de huidige versie van Binance: gebruikers beschikken over hun eigen private keys. Voor gebruikers dus meer controle over hun eigen geld, en voor Binance minder verantwoordelijkheid — Binance hoeft immers het geld van gebruikers niet meer te bewaren en beveiligen.

Binance Singapore

Na Argentinië en Australië volgt Singapore. In April lanceert Binance er een fiat-naar-crypto exchange. Het is nog niet bekend op welke dag de officiële lancering gepland staat. Er is ook nog niets gezegd over de cryptovaluta die erop beschikbaar zijn.

Trust Wallet ondersteunt Tezos-staking

Een minder breed uitgemeten aankondiging heeft betrekking op de officiële wallet van Binance: Trust Wallet. In navolging van Coinbase wordt het mogelijk om vanuit de wallet rente te ontvangen voor de munten die je erin bewaart.

Evenals bij Coinbase het geval is, wordt Tezos de eerste munt waar de staking-feature voor ingeschakeld wordt. Het gaat nog wel even duren: de nieuwe functie wordt “in de loop van het tweede kwartaal gelanceerd”.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.