Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Internationale Kamer van Koophandel maakt blockchaintechnologie beschikbaar voor 45 miljoen leden

Internationale Kamer van Koophandel maakt blockchaintechnologie beschikbaar voor 45 miljoen leden
0%
Peter Slagter
Peter Slagter

's Werelds grootste handelsorganisatie, de Internationale Kamer van Koophandel (ICC), gaat samenwerken met blockchainstartup Perlin. Ruim 45 miljoen leden, zoals Amazon, Coca Cola, en Fedex “kunnen zo profiteren van deze opkomende technologie”.

Adoptie

Donderdag kondigde de 100 jaar oude handelsorganisatie het nieuws aan in een persbericht. Het doel van de samenwerking met Perlin is om ledenorganisaties te helpen met het optimaliseren van hun supply chain-processen. Daarvan kan de “traceerbaarheid en transparantie verbeterd worden”, stelt de ICC.

Gratis instappen

Perlin, nu een officiële technologiepartner van de ICC, biedt leden aan om in de opstartfase van het project gratis in te stappen. Op die manier kunnen ledenorganisaties “laagdrempelig en goedkoop profiteren van deze opkomende technologie [blockchain]”.

John Denton, secretaris-generaal van de ICC:

“Samen met Perlin, een leider op het gebied van blockchain en ‘distributed ledger technology’, kunnen we praktische en baanbrekende toepassingen [van blockchaintechnologie] faciliteren in iedere denkbare sector van de industrie.”

Singapore als techhub

In het persbericht laat de ICC ook weten dat de handelsorganisatie samen met Perlin Singapore “wil positioneren als voorbeeld voor de industrie [op het gebied van innovatie]”. Daarbij ligt de focus op drie deelgebieden:

  1. De handel in grondstoffen.
  2. ‘Digitale innovatie’ in waardeketens.
  3. Initiatieven tegen (product)vervalsing (BASCAP).

Het is niet de eerste rodeo van Perlin. Het bedrijf werkt al samen met grote bedrijven, waaronder APR, producent van duurzame materialen in Azië. Met APR werkt het aan een pilotproject met de naam ‘Follow Our Fibre’, gericht op het monitoren van APR’s supply chain, van plant naar levering.

Supply chains drijfveer voor blockchainadoptie

Het verbeteren van supply chains met gebruik van blockchaintechnologie komt steeds vaker langs in het nieuws.

Donderdag schreven we bijvoorbeeld over Verstegen, producent van kruiden en sauzen. Vanaf mei 2019 gaat de supermarktketen Coop de nootmuskaat van Verstegen verkopen waarvan de productieketen inzichtelijk is gemaakt met blockchaintechnologie. Zo wordt er bijvoorbeeld duidelijk of boeren eerlijk betaald zijn voor het product.

Een week geleden kwam Albert Heijn in het nieuws met blockchain-eieren. De supermarktketen maakt gebruik van blockchaintechnologie om inzicht te geven in de volledige eierketen, “van ei tot Z”.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.