Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Binance lanceert mainnet Binance Chain, je BNB inwisselen doe je zo

Peter Slagter
Peter Slagter

Op dinsdag 23 april lanceert Binance Chain voor het publiek. Het is de basis waarop niet veel later Binance DEX wordt geïntroduceerd. Als je Binance Coins (BNB) hebt, kan je die vanaf dinsdag omwisselen. Dit is hoe het werkt.

Exchange Binance

Mainnet swap

Met deze Engelse term wordt het moment dat oude naar nieuwe munten kunnen worden ingewisseld vaak aangeduid. Op dit moment is BNB een token op het Ethereum-netwerk. Dat gaat na de lancering van Binance Chain veranderen.

Met de lancering van Binance Chain ontstaat ook een zogeheten ‘native coin’. Voor Binance Chain is dat BNB, en de munt vervult daar een soortgelijke rol als ETH voor Ethereum doet. De Ethereum-versie van BNB wordt uit roulatie gehaald, en de Binance Chain-versie wordt leidend. Een ‘mainnet swap’.

Binance.com gaat de swap faciliteren. Door je BNB naar de exchange te sturen, worden je munten automatisch geconverteerd. In feite is iedere BNB-opname na dinsdag een moment waarop Binance BNB inwisselt. Je hoeft daar niets voor te doen.

BNB-wallet

Nou ja, helemaal niets is overdreven. Je zal wel je eigen Binance Chain-adres moeten hebben. Vanaf dinsdag is er een web wallet beschikbaar waarmee je een eigen Binance-portemonnee kunt aanmaken. Die heb je na dinsdag nodig als je BNB van de exchange wil opnemen.

De hele procedure van de lancering van Binance Chain werkt als volgt:

  1. Op 18 april zijn alle vooraf geselecteerde ‘validators’ (equivalent van miners in een PoW-netwerk) blocks gaan produceren. Dit was de datum waarop het netwerk feitelijk live is gegaan, zij het nog achter gesloten deuren.
  2. De eigen munt, Binance Coin (BNB), is tot leven gekomen in het eerste geproduceerde block — de genesis block.
  3. De Binance Chain-explorer en de web wallet worden “rond 23 april opengesteld voor publiek”.
  4. Het netwerk van Binance wordt nog niet gebruikt voor het faciliteren van handel totdat de eerste batch BNB geconverteerd is.

Volgens Binance wordt het omruilen van BNB “tot in de nabije toekomst ondersteund”. Maar: “we moedigen je aan om je tokens binnen 90 dagen om te ruilen”, sluit de aankondiging af.

Binance Chain

Binance Chain is de nieuwe blockchain die is ontwikkeld door Binance. Binance DEX is een “ingebouwde marktplaats” die gebruikmaakt van deze nieuwe blockchain. "Binance Chain is snel, en hanteert een blocktijd van 1 seconde. Dat geeft een realtime gevoel, en is sneller dan de meeste andere blockchains", aldus CZ.

Meer over de combinatie van Binance Chain en Binance DEX lees je hier.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.