Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Gerucht: Samsung bezig met de ontwikkeling van ‘Samsung Coin’

Gerucht: Samsung bezig met de ontwikkeling van ‘Samsung Coin’
0%
Peter Slagter
Peter Slagter

Het laatste gerucht is dat Samsung bezig is met de bouw van een eigen blockchain, gebaseerd op Ethereum’s technologie, en een eigen munt gaat uitgeven. Zien we binnenkort Samsung Coin verschijnen op exchanges?

Adoptie

Samsung is geen onbekende naam op de blockchain- en cryptomarkt. De Samsung Galaxy S10 heeft een ingebouwde hardware wallet, en recent heeft de techreus in de Benelux het blockchainmerk Deliver geregistreerd.

Samsung Coin?

Volgens “iemand die bekend is met de gang van zaken binnen de muren van Samsung” ontwikkelt Samsung een eigen op Ethereum gebaseerde blockchain, lezen we op CoinDesk Korea.

“Momenteel denken we aan een besloten blockchain-infrastructuur, maar dat is nog niet zeker. Het kan ook een publieke blockchain worden. Waarschijnlijk eindigen we in het midden. Een combinatie van een publieke en besloten blockchain”, vertelt de anonieme bron.

Als munt wordt Samsung Coin genoemd. Dat zou een asset kunnen zijn die door bedrijven onderling wordt gebruikt, of zelfs als betaalmiddel worden toegevoegd aan Samsung Pay.

Let wel: het gaat hier om een gerucht. De bron is niet te verifiëren, maar anonimiteit zou in dit geval geoorloofd zijn. Als een dergelijk project in ontwikkeling is, rust daar zeker geheimhouding op.

Jacht op concurrenten

“We verwachten dat Samsung Coin op de markt wordt gebracht, maar over de manier waarop is nog niets besloten”, vertelt de onbekende. In ieder geval is de vraag of het lukt om die stap op de Zuid-Koreaanse markt te zetten, aangezien de Koreaanse overheid strikte regels hanteert.

Deelconcurrenten van Samsung zijn al wat verder. Denk aan Kakao’s Klaytn. Vanuit dochteronderneming GroundX werkt Kakao aan diverse blockchainprojecten, waaronder een native currency voor Kakao’s infrastructuur.

Dergelijke projecten zijn ook in Korea te gebruiken, maar zijn niet vanuit Korea op de markt gebracht. Doorgaans worden werkzaamheden gerelateerd aan blockchaintechnologie en cryptovaluta vanuit Japan ondernomen.

Het verhaal dat Samsung met Ethereum’s technologie aan de haal is gegaan, strookt in ieder geval met Samsung’s Blockchain Wallet. De ingebouwde portemonnee op de Galaxy S10 ondersteunt enkel Ethereum en daarop gebaseerde decentrale applicaties.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.