Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Identiteit van Satoshi nog even veilig, John McAfee bang voor rechtzaak

Bram de Vries
Bram de Vries

John McAfee blies (zoals verwacht?) iets te hoog van de toren. Na een korte Twitter-pauze blijkt hij de identiteit van Satoshi nog niet te kunnen onthullen. Volgens zijn advocaat is het te gevaarlijk... Dit is hoe de soap Satoshi verdergaat.

Bitcoin

Wie is Satoshi?

In de vorige aflevering stond een aankondiging van John McAfee centraal. McAfee zou de identiteit van Satoshi kennen en die identiteit in een aantal dagen steeds verder onthullen.

Of McAfee écht iets weet van de identiteit van Satoshi valt gegeven zijn reputatie te betwijfelen. Zelf is hij er duidelijk over: “Satoshi vinden was een eitje voor me.” Zelfs Bloomberg bereikte hij met zijn uitlatingen.

Te gevaarlijk

Vrij kort hierna gebeurt er iets opvallends. De vrouw van McAfee neemt zijn Twitter-account over, en stelt dat McAfee toe is aan een pauze. “Hij komt pas terug als ik hem daartoe in staat acht”, vertelt ze. Drie dagen later is McAfee er weer, en hij heeft een brief van zijn advocaat meegebracht.

Hierin lezen we dat McAfee ten strengste wordt afgeraden om de identiteit van Satoshi bekend te maken. Het zou diverse gevolgen kunnen hebben, waaronder “een rechtzaak en een verzoek tot uitlevering [aan de VS]”. Bovendien zou het McAfee “om diverse redenen tot een doelwit maken”.

Publiciteit

Over McAfee zijn veel meningen, maar één wordt door bijna iedereen gedeeld: hij is een begenadigd marketeer. En daar lijkt ook deze actie op uit te lopen: een publiciteitsstunt.

En daar heeft hij heel wat mee bereikt. Een publicatie op nagenoeg iedere cryptowebsite, een rapportage op Bloomberg, Zero Hedge, en onder de aandacht bij een publiek dat het zelden over McAfee’s uitingen heeft:

Dit onderwerp kan voor nu de ijskast in, en ook McAfee is overgegaan tot de orde van de dag. Zijn berichten gaan weer over feestjes, filmposters, video’s van zijn drijvende verblijfsplaats. Maar of het de laatste keer is dat we van McAfee over Satoshi horen? Zeker niet!

Bram de Vries

Bram de Vries

Schrijft al jaren, maar nog relatief kort over de cryptowereld. Nieuwsgierig naar de nieuwe economie, en krijgt bij LekkerCryptisch de mogelijkheid daar actief in te groeien. Kijkt uit naar de komende 3 spannende jaren.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.