Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Saudi British Bank (SABB) lanceert betaalnetwerk op basis van technologie Ripple

Peter Slagter
Peter Slagter

Eén van de vijf grote banken in Saoedi-Arabië – Saudi British Bank – heeft een betaalnetwerk gelanceerd op basis van Ripple’s technologie. De Indiase rupee is de eerste valuta waarmee gewerkt kan worden.

Adoptie Ripple

De Saudi British Bank (SABB), een dochteronderneming van bankreus HSBC, heeft een nieuw netwerk voor internationale betalingen gelanceerd. Het is gebaseerd op Ripple-technologie, lezen we in het persbericht

SABB kondigde het nieuws aan tijdens de Financial Sector Conference, die op 24 en 25 april werd gehouden in Saoedi-Arabië. Het was de eerste editie van deze conferentie, die in de markt is gezet als ‘belangrijk financieel evenement in het Midden-Oosten’.

Meer dan een jaar in ontwikkeling

SABB was één van de eerste banken die zich aan Ripple verbond. Dat was al in januari 2018, onder de vlag van de Saudi Arabian Monetary Authority (SAMA). Sindsdien is er gewerkt aan het recent gelanceerde betaalnetwerk.

In eerste instantie wordt er één fiatvaluta ondersteund: de Indiase rupee. Niet gek, aangezien er veel Indiërs werkzaam zijn in Saoedi-Arabië, overigens soms onder erbarmelijke omstandigheden. De eerste (test)betaling is in december 2018 uitgevoerd.

Geen melding van XRP

Volgens Majed Najm, bestuurder bij SABB, is deze stap “een poging van de bank om z’n klanten goede diensten te leveren, en gebruik te maken van de nieuwste (beschikbare) technologie”. Er is gekozen voor Ripple om “klanten een snellere, veilgere, en transparantere betaaldienst te bieden”.

We gaan er vanuit dat er geen XRP bij de ingebruikname van het netwerk betrokken is. Noch over Ripple’s eigen munt, noch over xRapid wordt in de berichtgeving gesproken. Dat neemt niet weg dat iedere xCurrent-klant aan Ripple de mogelijkheid biedt om op een later moment alsnog op xRapid aan te sturen.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Meer nieuws

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.