Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Ook Premier League-club West Ham United krijgt een eigen token

Ook Premier League-club West Ham United krijgt een eigen token
0%
De redactie
De redactie

De Londense voetbalclub West Ham United krijgt een eigen ‘fan token’. De club heeft in navolging van Paris Saint-Germain en Juventus een deal gesloten met Socios․com. Wat gaat ‘WHUFC’ met de tokens doen?

Adoptie

Het is niet de eerste Premier League-club die iets met blockchaintechnologie onderneemt. Eerder zagen we dat Arsenal een deal sloot met Fantastec, en ging Liverpool in zee met trading app TigerWit.

West Ham United is wel de eerste Engelse club die gaat samenwerken met Socios.com. Socios biedt een mobiele applicatie waarmee voetbalfans bij de club betrokken worden. Zo kunnen ze stemmen over vooraf geselecteerde clubbeslissingen. De fan vergaart stemrecht door ‘fan tokens’ te verdienen of kopen. Met die tokens krijgt de fan ook toegang tot beloningen, exclusieve merchandise, en unieke ervaringen.

Breed publiek

West Ham United heeft “meer dan 40 miljoen fans wereldwijd”, met een “digitale fanbase van meer dan vijf miljoen volgers op sociale media”, lezen we op de website van de club. Voor de club is het onder anderen een manier om fans die niet in staat zijn naar een voetbalwedstrijd te komen toch aangehaakt te houden als supporter.

“We zien dat veel fans tegenwoordig primair digitaal met elkaar interacteren”, vertelt Karim Virani, directeur bij West Ham United. “Als zodanig biedt onze aanwezigheid op het platform van Socios de mogelijkheid om directer met onze fanbase te interacteren.”

Zo komt er een breed publiek in aanraking met een alternatief op fiatvaluta. Dat gezegd hebbende: voor de fan is het niet direct te zien dat hij met blockchaintechnologie of cryptovaluta in aanraking komt. Ook het token zelf is niet publiek verhandelbaar.

De redactie

De redactie

De gehele redactie van LekkerCryptisch, met Peter Slagter als hoofdredacteur. Wordt gebruikt als auteur voor artikelen als het een inspanning betreft van de redactie als geheel. Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan Peter.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.