Alles over de nieuwe economie onder één dak.

IOTA gaat de stad Austin helpen met mobiliteitsinnovatie

IOTA gaat de stad Austin helpen met mobiliteitsinnovatie
0%
Bram de Vries
Bram de Vries

Austin, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Texas, heeft ongeveer 1 miljoen inwoners. Mensen die dagelijks van A naar B reizen. Dat verkeer moet slimmer georganiseerd worden, en IOTA gaat daarbij helpen.

Adoptie

Het officiële transportbedrijf van Austin maakte de samenwerking bekend op Twitter. De twee partijen gaan zich storten op innovaties rondom het verkeer in de stad.

In een gezamenlijk georganiseerde meetup is er gesproken over onderwerpen als ‘Smart Mobility’, ‘Smart Cities’ en transport binnen Austin. Vanuit IOTA was medeoprichter Dominik Schiener aanwezig. Hier is de  hele meetup terug te kijken:

‘Internet of Things’

De term ‘Internet of Things’ (internet der dingen) staat voor de verbinding tussen apparaten. Daarin is het uiteraard essentieel dat die apparaten over een internetverbinding beschikken. Daarom: Internet of Things.

Het idee is dat apparaten zelfstandig data met elkaar kunnen uitwisselen. Denk bijvoorbeeld aan een koelkast die een nieuw pak melk besteld nadat je de laatste eruit hebt gehaald. Of een koffieapparaat dat koffie zet als je wekker gaat.

IOTA positioneert zich als project dat precies voor dat ‘internet der dingen’ geschikt is. Het heeft een eigen currency (MIOTA) en een eigen netwerk (de zogeheten ‘Tangle’) om dit soort processen mee te faciliteren.

Een recent voorbeeld van zo’n toepassing komt voor uit een samenwerking tussen Jaguar en IOTA. De grootste autofabrikant van Groot-Brittannië gaat bestuurders van z’n auto’s de mogelijkheid bieden om MIOTA te verdienen als beloning voor het delen van data. Een autonoom proces tussen apparaten: communicatie tussen auto’s onderling en infrastructuur van de autofabrikant.

Bram de Vries

Bram de Vries

Schrijft al jaren, maar nog relatief kort over de cryptowereld. Nieuwsgierig naar de nieuwe economie, en krijgt bij LekkerCryptisch de mogelijkheid daar actief in te groeien. Kijkt uit naar de komende 3 spannende jaren.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.