Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Hierom is moederbedrijf Bakkt blij met de cryptowinter

Peter Slagter
Peter Slagter

Voor Jeffrey Sprecher, CEO van Bakkt’s moederbedrijf ICE, kwam de cryptowinter op een goed moment. Hij noemt het “nuttig” dat de industrie een tijd op z’n gat heeft gelegen. Wat bedoelt Sprecher?

Exchange Bakkt

De ‘cryptowinter’

“Het is nuttig geweest [voor ons] dat de cryptocurrency industrie in een fase is beland die ze de ‘winter’ noemen”, vertelt Sprecher. “Het heeft de grond onder onze voeten wat minder heet gemaakt.”

Sprecher refereert aan de lancering van Bakkt, die vanwege regelgevig nog even op zich laat wachten. Aan Bakkt wordt al meer dan 2 jaar gewerkt. Moederbedrijf Intercontinental Exchange Inc. (ICE) kondigde het nieuwe bedrijf in augustus aan.

Eind 2017 steeg de prijs van bitcoin naar rond de $20.000. Cryptovaluta waren het gesprek van de dag. De interesse erin nam toe, en een golf van op cryptovaluta gerichte bedrijven popten op. Die bedrijven trokken flinke sommen geld aan, en waren daarom vaak direct voorzien van een hoge waardering.

En dat is natuurlijk onhandig voor ICE, die bij de bouw aan Bakkt ook weleens buiten de deur winkelt. “We hebben naar diverse bedrijven gekeken en konden eerdere deze week een bedrijf overnemen”, vertelt Sprecher. “Dat was niet gelukt als de markt nog heel ‘heet’ was geweest.”

Opslag van bitcoins

Het recent overgenomen bedrijf waar Sprecher over spreekt is Digital Asset Custody Company (DACC). DACC opereert al een tijdje in de wereld van bewaardiensten en die van institutionele beleggers. De oplossing van DACC ondersteunt 13 blockchains en meer dan 100 assets. Dat is voor Bakkt natuurlijk ideaal: ze halen er software én (schaarse) ontwikkelaars mee in huis.

Recent was de CEO van Bakkt, Kelly Loeffler, aanwezig op een symposium georganiseerd door transactie-reus DTCC. Daar vertelde ze een publiek van financiële instellingen over de plannen van Bakkt en de oplossing waar samen met Starbucks aan gewerkt wordt.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.