Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Binance activeert stortingen en opnames van cryptovaluta na systeemupgrade

Peter Slagter
Peter Slagter

Binance is recent gehackt en heeft een week op halve kracht gedraaid. Woensdag herstelt de exchange alle functionaliteit. Na een “geplande systeemupgrade” worden stortingen en opnames ingeschakeld. Dit is er bekend.

Veiligheid Binance

Het zal je niet zijn ontgaan. Eén van de meestgebruikte exchanges wereldwijd bleek niet onaantastbaar. Er werd 7.000 BTC gestolen, en even stond de cryptowereld op z’n kop. Inmiddels is de rust grotendeels teruggekeerd, en is er bij Binance achter de schermen gewerkt aan verbetering.

Beveiliging verbeterd

Volgens een korte update van CEO Changpeng Zhao (CZ) zijn er “significante wijzigingen gedaan aan het systeem van Binance”. Hij heeft het over een “groot aantal geavanceerde beveiligingsfeatures” die zijn toegevoegd of op de schop gegaan. Daarovert worden later meer details gedeeld.

In dezelfde update meldt CZ dat ze dinsdag graag stortingen en opnames weer inschakelen. Binance heeft nu een kleine week op halve kracht gedraaid, en dat wil CZ natuurlijk graag herstellen.

Op dit moment zijn alle opnames en stortingen nog opgeschort. Naar verluidt was overigens enkel de knop op de website gedeactiveerd. Tenminste één gebruiker heeft de afgelopen week nog geld naar Binance kunnen overmaken:

Woensdag weer live

In de meest recente update van Binance wordt bekendgemaakt dat Binance in de nacht van dinsdag op woensdag een systeemupgrade start. Die upgrade duurt waarschijnlijk 6 tot 8 uur. Het is de periode waarin bovengenoemde upgrades worden toegepast.

Het is de bedoeling dat daarna alle functionaliteit van Binance weer live gaat. Vanaf dat moment werkt het weer “als vanouds”, maar dan met upgrades onder de motorkap. Belangrijk om rekening mee te houden:

  • Het geplande onderhoud start op woensdag 15 mei, om 05:00u.
  • Het onderhoud duurt waarschijnlijk 6 tot 8 uur.
  • Tijdens het onderhoud is de handel volledig uitgeschakeld.
  • Na het onderhoud krijg je 30 minuten de tijd om je persoonlijke orderboek op orde te krijgen.

De vraag die overblijft: gaat de wederopstanding van Binance effect hebben op de markt? Later vandaag hebben we het antwoord.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.