Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Samsung brengt crypto features naar goedkopere Galaxy telefoons

Samsung brengt crypto features naar goedkopere Galaxy telefoons
0%
Peter Slagter
Peter Slagter

Goed nieuws voor Samsung-gebruikers: De Zuid-Koreaanse elektronicagigant is van plan om aan cryptocurrency en blockchain gerelateerde features op meer Galaxy-telefoons uit te rollen. Dit zijn de plannen.

Adoptie

Drempels weg

Het voornemen van Samsung kwam via Business Korea aan het licht. Samsung’s Blockchain Wallet applicatie, geïntroduceerd bij de lancering van de Galaxy S10, komt naar goedkopere modellen toe. Ook wordt het aantal regio’s waarin van de applicatie gebruikgemaakt mag worden uitgebreid.

Chae Won-cheol, directeur bij Samsung:

“We gaan de drempels wegnemen om gebruik te maken van nieuwe mogelijkheden door het aantal Galaxy-modellen die blockchainfuncties ondersteunen uit te breiden. Onze dienstverlening is nu beschikbaar in Korea, de Verenigde Staten, en Canada. Daar gaan regio’s bij komen.”

Op dit moment zijn de features enkel beschikbaar op de Galaxy S10. Dat model heeft ook een ingebouwde hardware wallet. Of alle features die door de S10 worden ondersteund ook naar andere modellen komen is onbekend. De berichtgeving lijkt overigens van wel te suggereren.

Samsung Coin?

In de publicatie van Business Korea wordt aangegeven dat Samsung in gesprek is met (grote) telecomfirma’s, waaronder SK Telecom en KT Corporation (voorheen Korea Telecom). Het idee is om te gaan samenwerken om op blockchain gebaseerde diensten uit te gaan rollen, zoals het beheer van digitale identiteiten.

Samsung is flink aan de werk aan het timmeren in de blockchainwereld. Zo heeft het bedrijf in Europe recent het merk Samsung Deliver geregistreerd. Onder die vlag wordt blockchainsoftware gemaakt voor de transportsector. Een andere ontwikkeling is een investering in hardwarefabrikant Ledger. Het precieze doel daarvan is nog onbekend.

Eind april kwamen geruchten langs over Samsung’s eigen blockchain en munt. Volgens “iemand die bekend is met de gang van zaken binnen de muren van Samsung” ontwikkelt Samsung een eigen op Ethereum gebaseerde blockchain.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.