Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Tienduizenden klanten van TD Ameritrade hebben interesse in crypto

Bram de Vries
Bram de Vries

Volgens een bestuurder van TD Ameritrade hebben schommelingen in de prijs van Bitcoin geen invloed gehad op de interesse in BTC-futures. Sterker nog: tienduizenden klanten van TD Ameritrade zien crypto wel zitten.

Markt Bitcoin

Instroom van klanten

“We krijgen telefoontjes, e-mails, 60.000 klanten hebben iets erin [crypto] gehandeld”, vertelt Steven Quirk, executive vice president van TD Ameritrade. “Zodra je de deuren opent, ga je een heleboel mensen krijgen die willen deelnemen aan de markt.”

TD Ameritrade is een grote Amerikaanse (online) broker. Dat is een bedrijf dat handelen in aandelen, valuta, en/of grondstoffen mogelijk maakt. Eind 2018 had TD Ameritrade 11.514.000 actieve klanten, die samen voor 1,294 biljoen aan assets in bezit hadden.

Quirk is aanwezig op Consensus 2019, CoinDesk’s jaarlijkse blockchain en cryptocurrency conferentie. Hij vertelt daar dat de aanwezigheid op voorlichtingsbijeenkomsten gericht op Bitcoin “buitengewoon” is. En niet alleen van millennials. Ook oudere (retail) investeerders komen kijken. Het aantal aanwezig beleggingsadviseurs is ook opvallend, aldus Quirk.

Bitcoin ETF van belang

Naast Quirk zit Thomas Chippas, de CEO van de exchange ErisX (waar TD Ameritrade in geïnvesteerd heeft). Ook hij praat over institutionele beleggers. Volgens Chippas investeert die groep al in Bitcoin, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt. Over de omvang van de groep vertelt Chippas overigens niets.

Volgens het duo klopt het idee dat een Bitcoin ETF van belang is voor de markt. “We horen regelmatig dat grote beleggers erop wachten”, vertelt Quirk. Verder bevestigen ze dat er vraag is naar fysiek geleverde Bitcoin-futures. De reden is dat “deze producten beter passen bij traditioneel risicobeheer”.

Bram de Vries

Bram de Vries

Schrijft al jaren, maar nog relatief kort over de cryptowereld. Nieuwsgierig naar de nieuwe economie, en krijgt bij LekkerCryptisch de mogelijkheid daar actief in te groeien. Kijkt uit naar de komende 3 spannende jaren.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.