Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Coinbase Custody heeft nu $1 miljard aan crypto in beheer

Bram de Vries
Bram de Vries

Een mijlpaal voor Coinbase: de bewaardienst van de exchange (Custody) heeft 12 maanden na de lancering $1 miljard aan cryptovaluta in beheer. En dat bedrag groeit gestaag. Dit is wat CEO Brian Armstrong erover vertelt.

Exchange Coinbase

$150 miljoen extra per maand

Armstrong was te zien tijdens CoinDesk’s Consensus 2019. Hij nam daar deel aan een discussie en kreeg een vraag over de betrokkenheid van institutionele beleggers bij de cryptomarkt.

“We hebben Coinbase Custody 12 maanden geleden gelanceerd. Onlangs zijn we de grens van $1 miljard aan assets in beheer gepasseerd. Inmiddels doen 70 instellingen mee, en groeit het vermogen dat we beheren met $150 miljoen per maand”, vertelt Armstrong. “Je kunt daarom wel stellen dat dit tot zover succesvol is geweest.”

Actieve deelname

Armstrong voegt eraan toe dat grote beleggers niet enkel hun geld willen parkeren. “Ze willen deelnemen aan ‘staking’, aan stemrondes, het beheer [governance] van de blockchain”, vertelt Armstrong. “Die activiteit gaat snel groeien.”

Bitcoin is nog steeds de belangrijkste asset waar grote instellingen in geïnteresseerd zijn. Maar de interesse in andere valuta groeit volgens Armstrong. “Daarom biedt Coinbase nu 30 munten aan deze doelgroep aan.”

Te hoge verwachtingen

Een tweede deelnemer aan het gesprek is Fred Wilson, partner bij Union Square Ventures. Zowel Wilson als Armstrong stellen dat het niet per se de grote, traditionele spelers zijn die nu deelnemen aan de cryptomarkt.

“Als mensen in de Wall Street Journal lezen dat instituten naar crypto komen, denken ze gelijk aan Goldman of BlackRock. Maar in realiteit gaat het om 100 ‘tokenfondsen’ in de VS en in Azië”, vertelt Wilson. “Ik zie traditionele instellingen dat de komende twee jaar nog niet doen.”

Dat neemt niet weg dat de deelname van het ‘slimme geld’ aan het toenemen is. “Zestig procent van ons handelsvolume komt inmiddels van grote beleggers”, vertelt Armstrong. 

Bram de Vries

Bram de Vries

Schrijft al jaren, maar nog relatief kort over de cryptowereld. Nieuwsgierig naar de nieuwe economie, en krijgt bij LekkerCryptisch de mogelijkheid daar actief in te groeien. Kijkt uit naar de komende 3 spannende jaren.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.