Alles over de nieuwe economie onder één dak.

​Gerechtelijk bevel tegen Bitfinex en Tether versoepeld

​Gerechtelijk bevel tegen Bitfinex en Tether versoepeld
0%
Bert Slagter
Bert Slagter

De New Yorkse rechtbank heeft Bitfinex en Tether de opdracht gegeven om meer openheid te geven over de discutabele geldstromen tussen de twee bedrijven. Tegelijkertijd worden eerder genomen maatregelen versoepeld. Een update.

Exchange

Meer beweegruimte

Donderdag gaf rechter Joel M. Cohen zijn mening (PDF) over de zaak tussen New York en iFinex. In het kort komt het erop neer dat hij het terecht vindt dat er om duidelijkheid van Bitfinex en Tether wordt gevraagd. Maar wat hem betreft is het niet nodig om de bedrijven alle beweegruimte te ontnemen. Dat is teruggedraaid.

Cohen heeft de nu geldende order als volgt gespecificeerd:

  • Tether mag geen assets aan Bitfinex of andere partijen uitlenen, tenzij zo’n lening past bij een normale gang van zaken.
  • Tether mag geen geld uit reserves verspreiden onder bestuurders, medewerkers, of andere individuen, tenzij het bedoeld is om lonen mee te betalen.
  • Zowel Bitfinex als Tether mogen documenten waar om gevraagd is door de openbaar aanklager op geen enkele manier aanpassen.
  • Het bevel verloopt over 90 dagen, maar 2 weken voor de verloopdatum mag (door de aanklager) om verlenging gevraagd worden.

Kortom: beide bedrijven liggen nog onder het vergrootglas, maar kunnen in de tussentijd wel op een ‘normale’ manier functioneren.

Bitfinex en Tether zijn blij

Voor de dochterbedrijven van iFinex is het goed nieuws. Bitfinex spreekt in een update over een overwinning. “De beslissing van vandaag neemt alle twijfel weg: Bitfinex en Tether mogen op een normale manier in werking blijven, ook ten tijde van het onderzoek”, vertelt Bitfinex.

Vervolgens kiest de exchange de aanval als beste verdediging. “De New Yorkse openbaar aanklager procedeert tegen ons met kwade bedoelingen, en heeft onze eerdere samenwerkingen daarbij terzijde geschoven”, aldus Bitfinex. “We gaan ons koste wat kost verdedigen.”

Zo lijkt de storm voor en rondom Bitfinex wat te gaan liggen. Naar verluidt heeft de exchange $1 miljard opgehaald met een IEO. Daarmee zouden de financiële problemen opgelost kunnen worden. De komende weken en maanden wordt duidelijk of het daadwerkelijk met een sisser afloopt.

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.