Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Gerucht: exchange Cobinhood stopt ermee, liquidatie aangevraagd

Gerucht: exchange Cobinhood stopt ermee, liquidatie aangevraagd
0%
Peter Slagter
Peter Slagter

De Taiwanese cryptocurrency exchange Cobinhood zou zodanig in de problemen zijn geraakt dat het niet meer mogelijk is om te functioneren. Het gerucht (!) gaat dat de exchange net als Cryptopia haar liquidatie heeft aangevraagd. Dit is er bekend.

Exchange

Allereerst, voor de vlugge lezer:

  1. Er is (nog) géén officiële informatie bekend vanuit Cobinhood.
  2. Geldopnames werken nog (zie deze hot wallet).
  3. Alle berichten over Cobinhood zijn gebaseerd op een tweet en een Taiwanese nieuwswebsite (waarvan de betrouwbaarheid onbekend is).

Met andere woorden: we hebben hier te maken met een heus maandagavondgerucht, die tot veel rumoer leidt in diverse cryptocommunities.

Problemen bij Cobinhood?

Wat het gerucht wellicht plausibel maakt, is het feit dat er rondom Cobinhood relatief veel discutabele berichten naar buiten zijn gekomen de afgelopen tijd.

Zo meldde het bedrijf recent dat CEO en mede-oprichter Tai-yuan Chen op non-actief is gesteld. Chen is sinds eind april niet meer werkzaam bij de exchange. Het verhaal is dat Chen “tot veiligheidsrisico’s heeft geleid vanwege emotionele instabiliteit”.

In de weken erna kwam bericht van een herstructurering bij de exchange. Er zou gesneden gaan worden in het personeelsbestand. Van de 100 medewerkers blijven er 30 over. Althans, dat zegt men in de wandelgangen, want vanuit Cobinhood is daar niets over gezegd, noch geschreven.

Een verhaallijn is dat het personeel ‘niet meer nodig is’. Ze zouden nodig zijn geweest voor de bouw van DEXON, een ICO die afgelopen maand gehouden is en waar $3 miljoen mee is opgehaald. De link: DEXON is een dochteronderneming van Cobinhood.

De verkochte tokens zouden vandaag ontgrendeld worden, maar volgens gebruikers heeft het DEXON-team het moment aangegrepen om de onderneming op te heffen en eerst de eigen tokens te verkopen.

Onduidelijk wat er gaande is

Op het moment is het zeker niet duidelijk wat er aan de hand is. Er zijn ook signalen die niet op een exitscam duiden.

Zo zijn geldopnames op Cobinhood nog functioneel, en is in ieder geval een deel van de beheerders van Cobinhood en DEXON nog actief op Telegram. Verder zijn er ook gebruikers die stellen dat paniek de reden is van de enorme verkoopgolf van tokens:

Op het moment van schrijven is het bijna 3 uur ’s nachts in Taiwan. Een ander scenario is dat men daar simpelweg op één oor ligt, en nog niet in staat is geweest om te reageren op de onstane commotie.

Hoe dan ook: tread carefully. Dit verhaal ontvouwt zich waarschijnlijk de komende uren.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.