Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Telecomgigant AT&T accepteert betalingen met cryptovaluta

Telecomgigant AT&T accepteert betalingen met cryptovaluta
0%
Bram de Vries
Bram de Vries

AT&T, de grootste provider van telefoondiensten in de Verenigde Staten, accepteert nu betalingen met cryptovaluta. Door BitPay toe te voegen als betalingsverwerker, ondersteunt de telecomgigant transacties met Bitcoin, Bitcoin Cash, en drie stablecoins.

Adoptie Bitcoin

AT&T heeft er een kort persbericht aan gewijd. “We hebben altijd onze ogen open voor manieren waarop we onze dienstverlening kunnen verbeteren”, schrijft Kevin McDorman, vicepresident van het bedrijf. “We hebben klanten die cryptovaluta gebruiken, en we zijn blij dat ook zij kunnen betalen zoals ze willen.”

De optie om te betalen met cryptovaluta is enkel beschikbaar voor het betalen van de telefoonrekening. Andere diensten blijven buiten schot, waaronder de aankoop van een nieuw telefoontoestel, of betalingen in winkels van AT&T.

Te breed uitgemeten?

Door vooraanstaanden in de cryptowereld is het nieuws op een opzwepende manier neergezet. Anthony Pompliano, oprichter van Morgan Creek, schrijft in de context van het nieuws bijvoorbeeld dat “iedereen Bitcoin probeert te accumuleren”:

Het is inmiddels een redelijk vastgeroest patroon. Een bekende naam onderneemt een activiteit die in meer of mindere mate cryptovaluta raakt, en dat gegeven wordt opgeblazen tot een ‘once in a lifetime event’. Het risico ervan is dat men in de echokamer feit niet meer kan onderscheiden van fictie.

Om wat nuance aan te brengen in de berichtgeving: BitPay biedt klanten de mogelijkheid ontvangen cryptovaluta eerst om te zetten naar fiatvaluta alvorens het op de rekening gestort wordt. De kans is groot dat AT&T daarvan gebruikmaakt.

Bagatelliseren we daarmee het nieuws volledig? Dat niet. Voor cryptovaluta is het winst dat een bekende speler (in beperkte mate) erkenning geeft. Het is constructieve exposure van buiten de grenzen van de cryptowereld, en dat is altijd welkom!

Bram de Vries

Bram de Vries

Schrijft al jaren, maar nog relatief kort over de cryptowereld. Nieuwsgierig naar de nieuwe economie, en krijgt bij LekkerCryptisch de mogelijkheid daar actief in te groeien. Kijkt uit naar de komende 3 spannende jaren.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.