Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Rabobank stopt ontwikkeling van cryptocurrency wallet Rabobit

Rabobank stopt ontwikkeling van cryptocurrency wallet Rabobit
0%
Bert Slagter
Bert Slagter

De Rabobank volgt ABN AMRO en zet de ontwikkeling van een eigen cryptocurrency wallet in de ijskast. Met Rabobit wilde de bank een brug slaan tussen bankrekeningen en crypto wallets. Dit is wat de Rabobank als reden opgeeft.

Bedrijfsleven

Vorig jaar februari kwam naar buiten dat de Rabobank het werken met cryptovaluta aan het verkennen was. Met Rabobit zouden ze het gat dichten tussen conventionele bankrekeningen en cryptocurrency wallets. Net als ABN AMRO heeft de Rabobank de stekker uit het project getrokken, meldt een woordvoerder via e-mail aan The Next Web.

Wettelijk kader ontbreekt

“Na lang beraad hebben we de conclusie getrokken dat het op dit moment geen goed idee is om het idee verder uit te werken”, schrijft de woordvoerder. In eerste instantie ging men er vanuit dat het een vals gerucht was, maar later bevestigde de bank het werk aan Rabobit. Het was toentertijd onderdeel van Rabobank Moonshot, een programma ter stimulering van (tech-)innovatie.

Volgens de bank ontbreekt er nu een duidelijk wettelijk kader waarbinnen dit soort initiatieven kunnen worden ontwikkeld. Er zijn simpelweg teveel openstaande vragen. “De AFM en DNB hebben bijvoorbeeld aanbevolen om crypto’s op internationaal niveau te reguleren”, vertelt de woordvoerder. “We houden ontwikkelingen op dit gebied in de gaten.”

Leerzaam proces

“We hebben zeer waardevolle lessen geleerd over onze klanten, de cryptomarkt, en hoe blockchain- en crypto-applicaties ontworpen moeten worden”, vertelt de woordvoerder. De toon is duidelijk anders dan bij ABN AMRO. Zij ontkenden uiteindelijk dat Wallie de wallet ooit het daglicht heeft bestaan.

De woordvoerder van de Rabobank stelt dat het heropenen van het onderzoek naar cryptocurrency applicaties niet is uitgesloten. Maar tegelijkertijd is er nu nog niets over te zeggen. Er is gewoonweg teveel onzekerheid.

De situatie in Nederland is overigens niet uniek. Ook in andere delen van de wereld worstelt men met regelgeving. Zo vertelde een gefrustreerde CEO van Circle recent dat ‘het Amerikaanse regime rondom cryptovaluta op de schop moet’.

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.