Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Werkt Samsung aan integratie van crypto in Samsung Pay?

Werkt Samsung aan integratie van crypto in Samsung Pay?
0%
Peter Slagter
Peter Slagter

Volgens Business Korea, een prominent Zuid-Koreaans zakenmagazine, is Samsung achter de schermen bezig om cryptovaluta een plek te geven in Samsung Pay. Komen miljoenen betalers zo in aanraking met crypto?

Bedrijfsleven

In de Business Korea-publicatie lezen we dat het team dat voor een ingebouwde hardware wallet op de Galaxy S10 zorgde in de interne organisatie een andere plek heeft gekregen. De ‘blockchain task force’ valt nu onder de leiding van Kim Yong-jae, baas van onder anderen Samsung Pay. De reorganisatie viel samen met de aankondiging dat Samsung z’n ‘crypto features’ gaat uitbreiden.

De impact van Samsung Pay

Samsung Pay kwam in de loop van 2015 op de markt. In het laatste persbericht over de dienst kunnen we wat betrouwbare statistieken halen:

  • Samsung Pay is beschikbaar in 24 markten (regio’s), maar niet alle diensten ervan zijn overal beschikbaar.
  • In totaal zijn er eind augustus 2018 1,3 miljard transacties verwerkt.
  • Er zijn ongeveer 2.000 (financiële) partners aangesloten.

Cijfers over het aantal unieke gebruikers van de dienst heeft Samsung niet vrijgegeven. Het is in ieder geval niet de grootste. Uit onderzoek van Auriemma Consulting Group (ACG) blijkt dat Apple Pay voor maar liefst 77% van de transacties vanuit mobiele wallets verantwoordelijk is. Samsung Pay volgt met 17%, en Google Pay sluit de top 3 met 6%.

Maar ook in dat rapport staan geen concrete aantallen. De enige enigszins betrouwbare cijfers komen naar verluidt van WiseApp. Alleen al in Zuid-Korea zouden er bijna 7 miljoen mensen gebruikmaken van Samsung Pay.

Het geeft in ieder geval een beeld bij de dienst. Het is niet de grootste, maar alsnog zijn er heel wat mensen die er betalingen mee doen. Zou Samsung cryptovaluta een vaste plek geven in Samsung Pay, komen er in één keer miljoenen mensen met crypto in aanraking.

Samsung Coin?

Samsung is flink aan de werk aan het timmeren in de blockchainwereld. Zo heeft het bedrijf in Europa recent het merk Samsung Deliver geregistreerd. Onder die vlag wordt blockchainsoftware gemaakt voor de transportsector. Een andere ontwikkeling is een investering in hardwarefabrikant Ledger. Het precieze doel daarvan is nog onbekend.

Eind april kwamen geruchten langs over Samsung’s eigen blockchain en munt. Volgens “iemand die bekend is met de gang van zaken binnen de muren van Samsung” ontwikkelt Samsung een eigen op Ethereum gebaseerde blockchain.

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.