Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Is Apple’s iPhone binnenkort als hardware wallet voor cryptovaluta te gebruiken?

Is Apple’s iPhone binnenkort als hardware wallet voor cryptovaluta te gebruiken?
0%
Bert Slagter
Bert Slagter

Maandag hield Apple z’n jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars. Dat event staat vaak in de schijnwerpers vanwege de aankondigingen die worden gedaan. Dit keer werd CryptoKit aangekondigd. Kan je binnenkort je iPhone als hardware wallet gebruiken?

Bedrijfsleven Bitcoin

WWDC 2019

De afkorting staat voor ‘World Wide Developer Conference’. Jaarlijks komen er talloze ontwikkelaars bij elkaar. Op de WWDC wordt namelijk gesproken over nieuwe producten en software van Apple, die vaak ook direct kunnen worden uitgetest (de zogenaamde ‘hands-on labs’).

Voor de meeste mensen draaide deze editie om informatie over iOS 13, iPadOS, de Mac Pro, de Apple Pro Display XDR, en de nieuwe macOS Catalina-update. Maar in de cryptowereld vielen twee andere onderwerpen op: CryptoKit en het Bitcoin-symbool.

Bitcoin-symbool in iOS 13

In navolging van Google en Microsoft geeft nu ook Apple (in zekere zin) erkenning aan het bestaan van Bitcoin als valuta. Aan de iconen die onderdeel zijn van iOS 13 (dat zijn er meer dan 1.000) is het Bitcoin-symbool toegevoegd. Het is een kleine (minimale) stap waarmee het voor ontwikkelaars wat eenvoudiger wordt om Bitcoin in hun apps te verwerken.

CryptoKit

Onder de naam ‘CryptoKit’ gaat een toolkit voor ontwikkelaars schuil voor het uitvoeren van diverse cryptografische taken. Denk aan het genereren of het uitwisselen van sleutels. En het gebruik ervan voor het versleutelen of authenticeren van berichten.

Het is dus niet zo dat het CryptoKit-framework specifiek gericht is op cryptovaluta. Maar de ingrediënten die nodig zijn om op een veilige(re) manier te werken met cryptovaluta worden wel in stelling gebracht. Het is vergelijkbaar met wat Samsung heeft gedaan met z’n Blockchain KeyStore, hoewel Samsung veel explicieter over blockchain en cryptovaluta spreekt.

Wat tegen het scenario van ‘native’ crypto-features spreekt, is het ontbreken van ondersteuning voor Secp256k1. Dat is de naam van de door Bitcoin gebruikte elliptische kromme die het bereik van valide private keys definieert. Het is echter niet uitgesloten dat de toolkit later aangevuld wordt, of dat de beta-documentatie nog niet compleet is.

Dus, of Apple binnenkort met cryptoplannen naar buiten komt? Het is te vroeg om die conclusie te trekken. Vooralsnog zien we het als het eerste hoofdstuk van een lang verhaal.

Bert Slagter

Bert Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Nerd, entrepreneur & weight lifter. Gelooft dat blockchain de infrastructuur en Bitcoin het geldsysteem van de komende decennia wordt. Probeert zichtbaar te maken wat dit betekent voor technologie, economie, bedrijven en samenlevingen. Oprichter van Procurios.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.