Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Betaalkaart (Visa) Coinbase nu in Nederland te gebruiken

Peter Slagter
Peter Slagter

Ook cryptocurrency exchange Coinbase heeft een eigen betaalkaart. Na lancering in Engeland is de kaart nu ook te gebruiken in zes andere Europese landen, waaronder Nederland. Betaal jij binnenkort vanuit je Coinbase-wallets?

Adoptie Coinbase

De betaalkaart van Coinbase heet ‘Coinbase Card’. Het is in samenwerking met Visa in omloop gebracht. Het wint niet de originaliteitsprijs, maar het is wel effectief: de dekking ervan is in orde. Overal waar Visa geaccepteerd wordt, kan je ook met deze betaalkaart betalen.

Beschikbaar in Nederland

In de loop van april werd de nieuwe dienst gelanceerd. In eerste instantie was de kaart enkel te gebruiken in het Verenigd Koninkrijk. Die dekking is uitgebreid naar 6 Europese landen: Spanje, Duitsland, Frankrijk, Italië, Ierland, en Nederland.

Zeeshan Feroz, de CEO van Coinbase U.K., wilde niet vertellen hoeveel gebruikers van de kaart het bedrijf al heeft weten aan te haken. Feroz stelt wel dat het aantal “wel voorbij de 1.000 gratis weggegeven kaarten is geknald”.

Gekoppeld aan Coinbase-account

Als je actief bent op Coinbase is het wellicht een leuke aanvulling op het gebruik van de exchange. De kaart is gekoppeld aan je Coinbase-account. Je hoeft dus geen geld ‘op de kaart te zetten’ — de cryptovaluta die je bij Coinbase geparkeerd hebt staan worden direct omgezet in fiatgeld.

De betaalkaart is beschikbaar als fysieke kaart, en als iOS/Android-app. Met die mobiele applicatie kan je de cryptovaluta selecteren die je wil gebruiken om mee te betalen. Alle munten die op Coinbase beschikbaar zijn, kan je daarvoor gebruiken. Lees voordat je een crypto-betaalkaart gaat gebruiken goed de kleine lettertjes!

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.